Pratite nas

Dijaspora

Enes Begović se vratio još jači: OSMIJEH, KARIZMA, GLAS… OČARALI PUBLIKU U FRANKFURTU

Published

on

U organizaciji Njemačko-Bosanskohercegovačkog kulturno umjetničkog društva (DBHKV) „Sevdah“ iz Frankfurta organizirano je muzičko druženje.

Alen, Mihael, Emira i Stefano

Alen, Mihael, Emira i Stefano

Svi na nogama

A osim pjesme publiku su zabavljali i članovi folklorne sekcije Sevdaha, kao i poznati humorista i imitator u Njemačkoj, bh. korijena Mihael Rako.

Muzička zvijezda večeri bio je poznati bh. i regionalni pjevač narodne muzike Enes Begović.

dio žena Sevdaha

dio žena Sevdaha

I pored porodične tragedije koja ga zadesila prije više od godinu dana Enes Begović je smogao snage da se opet vrati koncertnim nastupima. A njegov osmijeh, karizma kojom zrači i ljepota njegovog glasa oduševili su tu večer nekoliko stotina posjetilaca u Frankfurtu.

Po samom izlasku na binu publika je ustala na noge i Enesa pozdravila gromoglasnim aplauzom, skandirajući njegovo ime.

Edita Brajanac sa prijateljicama

Edita Brajanac sa prijateljicama

To je potrajalo nekoliko minuta, a Enes ponesen emocijama koje su ga savladale, zahvalio se svima njima. Zahvalio se organizatorima, i rekao da mu je osim porodice, upravo publika najveća snaga koja mu daje vjetar u leđa i enormnu snagu da se vrati životu i pjesmi.

Enes i Hasib

Enes i Hasib

Dva dueta

Nastup je otvorio pjesmom „Zelena rijeko“ i nastavio nizati njegove najveće hitove. Posebna atmosfera u dvorani je zavladala kada su krenuli prvi taktovi pjesme „Bosanac“. Tada su svi ustali na noge, prišli bini i zajedno sa Enesom učinili da ta noć bude obasjana sa stotinu zvijezda koje su imaginarno preplavile dvoranu.

Predsjednik Sevdaha Alen i Enes

Predsjednik Sevdaha Alen i Enes

U jednom momentu Enesu se na bini pridružila i pjevačica Nada iz Štutgarta, pa su tako njih dvoje otpjevali dva dueta „Kad zamirišu jorgovani“ i Enesov neprevaziđeni duet „Kaznio me život“, kojeg je svojevremeno snimio sa Gocom Božinovskom.

Ervin i Adil

Ervin i Adil

Tu večer tri člana „Sevdaha“ Mersiha, Semiha i Din proslavljali su rođendane.

A osim rođendanske pjesme koju im je poklonio Enes Begović njih troje dobili su i rođendanske poklone njihovih klubskih prijatelja.

Nada i Enes

Nada i Enes

Enesa je tu večer došao da pozdravi i poznati frankfurtski ugostitelj Sulejman Suljo Kalauzović. Kao i Ervin Kandić poznati bh. biznismen, kao i mnogi drugi Enesovi prijatelji i poznanici. Članovi „Sevdaha“ tu večer potrudili su se, da kao i uvijek sve funkcioniše. A funkcionisalo je perfektno i profesionalno, baš kao i svih proteklih godina njihovog postojanja i rada.

Suljo Kalauzović sa prijateljicom

Suljo Kalauzović sa prijateljicom

Muzički profesionalci

Imitator i komičar Mihael Rako bio je također na nivou njegovog posla kojim se bavi,pa tako i sam pružio dokaz da BiH širom Evrope i svijeta ima dosta izuzetnih talenata, čije vrijeme tek dolazi. U bekstejdžu Mihael se družio sa poznatim madžioničarem Steffanom.

A, Enes kada nije bio na bini onda je vrijeme koristio da se slika sa fanovima. Tu večer su svi, ama baš svi htjeli da se slikaju sa njim i da barem nakratko budu sa njim u društvu.

Mađioničar i imitator Stefano i Rako

Mađioničar i imitator Stefano i Rako

Enesa je pratio bend visokih muzičkih profesionalaca, predvođen harmonikašem Almirom Buzom.

Bato Šišić (Naj portal)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

 

 

Dijaspora

Prija ne staje: Zakazala dva koncerta u Splitu

Published

on

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović nastavlja nizati uspjehe, a upravo je najavila svoj 19. koncert u Hrvatskoj. Splićanima je malo jedna večer s Aleksandrom Prijović! Regionalna zvijezda je u petak popodne najavila prvi veliki koncert u najvećem dalmatinskom gradu za 9. novembra, a sada je zbog velikog interesa publike dodala i drugi dan – 10. novembra, također u Dvorani Gripe.

Prijović je u petak u Zürichu održala 50. koncert u sklopu uspješne turneje, a samo u Hrvatskoj pjevala je u 17 rasprodanih dvorana. Po pet puta u Areni Zagreb i osječkom Gradskom vrtu, po tri puta u Rijeci i Areni Varaždin i jednom u zadarskom Višnjiku te na taj popis sada dodaje i dva koncerta na Gripama.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending