Pratite nas

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Poznati

Glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom: SVOJU SLOBODU PLATIO OTPRILIKE 36.500 KM

Published

on

Glumac Moamer Kasumović osuđen je za bludničenje nad maloljetnikom, otkriva Raport.

Priznanje na Sarajevo festu

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta “Tiho, tiše”, koja je izvedena u sklopu 6. Sarajevo Festa 16. septembra, u Narodnom pozorištu Sarajevo, upriličen je razgovor o predstavi koja govori o vršnjačkom nasilju.

Da li je tema nasilja ili nešto drugo iniciralo mladića iz publike da ustane i onim što je izjavio skrene pažnju i nadasve zgranutost prisutnih, teško je reći.

Kako su za Raport potvrdili prisutni, mladi čovjek je ustao i kazao: “Molim vas, želim nešto da kažem!”.

Iz rečenica se dalo zaključiti da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac poznati glumac. Iz publike su ga pitali o kome se tačno radi, na šta je mladić odgovorio – Moameru Kasumoviću (43).

Kasumović je poznati glumac koji je glumio u brojnim predstavama i TV serijama, a široj regionalnoj publici poznat je po svojoj ulozi Damira Fazlinovića u hit seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Mladić je u svojoj potresnoj ispovijesti u Narodnom pozorištu kazao da je cijeli slučaj imao i sudski epilog i da za to postoji sudska presuda.

Tragom ove informacije, Raport se obratio Općinskom sudu Sarajevo s pitanjima: “Da li glumac Moamer Kasumović ima pravosnažnu presudu za obljubu maloljetnika? Ako je to tačno, koliku je kaznu dobio?”.

Iz Suda su poručili da ne mogu dati informacije.

Kriv i osuđen

– U vezi sa Vašim upitom obavještavamo Vas da Vam sud ne može dostaviti traženu informaciju iz razloga što informacija koju tražite predstavlja dostavljanje podataka iz kaznene evidencije. Članom 227. Zakona o krivičnom postuku FBiH jasno je propisano kome se navedeni podaci mogu dostaviti”, kazali su za Raport iz Općinskog suda.
Ista pitanja uputili smo i u Kantonalni sud. Odgovor isti.

Potom ih je Raport pitao ko je onda nadležan za taj slučaj, ali odgovora nije bilo.

Idući tragom informacija, te insistirajući na rasvjetljavanju ovog slučaja, Raport se obratio Tužilaštvu Kantona Sarajevo iz kojeg su potvrdili da je glumac Moamer Kasumović osuđen zbog krivičnog djela bludnje radnje.

– Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informiramo Vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog djela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine – rečeno je za Raport iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Lingvisti u Zagrebu traže titlovanje: KAKO ĆE SE “LUD, ZBUNJEN, NORMALAN” ZVATI NA HRVATSKOM JEZIKU?

Potom ih uputili na to da se za sve ostalo obratimo Općinskom sudu u Sarajevu, “budući da se radi o pravosnažnoj odluci”.

Godinu dana zatvora

Ali Općinski, kao i Kantonalni sud, kako je objašnjeno, nisu spremni na saradnju. Nije baš posve jasno zašto pravosudne institucije pokušavaju zaštititi presuđenog izvršioca ovog gnusnog djela te sačuvati ga daleko od očiju javnosti. Zaštita žrtve u svakom slučaju je neupitna, ali štititi bludnika, pa bio javna ličnost ili ne, je nedopustivo. Posebno kada se zna da je u Parlamentu FBiH usvojena inicijativa za formiranje tvz. registra pedofila.

Kako Raport nezvanično saznaje, i ono što je još šokantnije u ovom slučaju, jeste to što je Kasumović dobio kaznu zatvora od godinu koju je, kako doznajemo – otkupio?!

Ako znamo da se jedan dan zatvorske kazne može otkupiti za oko stotinu maraka, onda je jasno da je Kasumović svoju slobodu platio otprilike 36.500 KM.

Prema informacijama Raporta, djelo se desilo 2021. godine, a upravo u tom periodu Kasumović je ‘nestao’ iz Sarajeva, odnosno vrlo rijetko ga se može sresti u u gradu u kojem je živio od 1996., svoje 15. godine, završio Akademiju scenskih umjetnosti i kasnije radio.

Povukao se u Bijelo Polje

Sudeći prema objavama na društvenim mrežama i u pojedinim medijima, vrijeme je provodio uglavnom u rodnom Bijelom Polju, gdje je bio aktivan u kulturnom životu. Tako je i na svom imanju prije dvije godine ugostio ekipu Radio-televizije Crne Gore.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending