Pratite nas

Dijaspora

Osman Hadžić pjevao na skupu Socijaldemokratske stranke Austrije: Upoznao i predsjednika Andreasa Bablera

Published

on

Osman Hadžić, Andreas Babler i Amerisa Bajrić

Osman Hadžić pjevao na skupu Socijaldemokratske stranke Austrije: Upoznao i predsjednika Andreasa Bablera

Naši najpoznatiji pjevači često pjevaju na predizbornim skupovima stranaka u Bosni i Hercegovini, ali i snimaju himne za pojedine političke stranke.

Čovjek iz naroda

Zanimljivo je da je Osman Hadžić pjevao na velikom predizbornom skupu Socijaldemokratske stranke Austrije u Beču. Stranka se uveliko priprema za parlamentarne izbore koji su zakazani za 29. septembar.

S obzirom na veliki broj stanovnika koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine (otprilike 200.000), na prijedlog Amerise Bajrić, vijećnice u 11. okrugu u Beču, predsjednik stranke Andreas Babler odlučio je da na jednom skupu pjeva upravo Hadžić.

– Drago mi je da sam nastupio na skupu Socijaldemokratske stranke Austrije. Imao sam priliku da lično upoznam i Andreasa Bablera i malo porazgovaramo. On je, kako su mi rekli naši ljudi u Austriji, otvoren čovjek iz naroda, koji je zagovornik većeg prijema izbjeglica.

– Želim pohvaliti i Amerisu Bajrić, koja radi u odjelu za integracije i koja mnogo pomaže Bosancima i Hercegovcima kada dođu u Austriju – kaže Osman Hadžić koji je na skupu izveo svoje hitove “Ti mene ne voliš”, “Rana ko rana”, “Pustite me”, “I ovako i onako”…

Četvero Bosanaca

Na predstojećim izborima Socijaldemokratska stranka Austrije (SPÖ) ukazala je povjerenje za četvero Bosanaca i Hercegovaca.

Mehmed Alajbeg, Ibrahim Kaniža, Nela Pećić i Alen Plavotić probat će naći svoje mjesto u parlamentu Austrije, te se na taj način zalagati za interese bh. dijaspore i bolje odnose na relaciji Austrija – Bosna i Hercegovina.

Dijaspora

Prija ne staje: Zakazala dva koncerta u Splitu

Published

on

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović nastavlja nizati uspjehe, a upravo je najavila svoj 19. koncert u Hrvatskoj. Splićanima je malo jedna večer s Aleksandrom Prijović! Regionalna zvijezda je u petak popodne najavila prvi veliki koncert u najvećem dalmatinskom gradu za 9. novembra, a sada je zbog velikog interesa publike dodala i drugi dan – 10. novembra, također u Dvorani Gripe.

Prijović je u petak u Zürichu održala 50. koncert u sklopu uspješne turneje, a samo u Hrvatskoj pjevala je u 17 rasprodanih dvorana. Po pet puta u Areni Zagreb i osječkom Gradskom vrtu, po tri puta u Rijeci i Areni Varaždin i jednom u zadarskom Višnjiku te na taj popis sada dodaje i dva koncerta na Gripama.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending