Pratite nas

Poznati

Ovo je pravo ime Ilde Šaulić: Dobila ga je po Šabanovoj majci i arapskog je porijekla

Published

on

Legendarni kralj narodne muzike Šaban Šaulić iza sebe je ostavio troje djece koju je dobio iz braka sa suprugom Gordanom – Sanelu, Mihajla i Ildu.

Iako je za kratko vrijeme Ilda svojim glasom osvojila publiku, malo ko zna da je njeno pravo ime Ilduza. Ime je arapskog porijekla i znači „sretna zvijezda“.

Ona je ime dobila po baki Ilduzi Demirović, Šabanovoj majci, od koje je pjevač naslijedio talent za muziku.

Ilda je prije supruga voljela muškarca koji je bio 30 godina stariji od nje.

Kako je popularna pjevačica ispričala jednom prilikom, u pitanju je poslovni čovjek. Razlika u godinama nije bila prepreka njihovoj ljubavi. Njihova romansa počela je kada je pjevačica bila u ranim dvadesetim, a trajala je čak 15 godina.

– Meni njegove godine nikada nisu smetale, naprotiv. Da bi veza dobro funkcionisala, muškarac mora da bude stariji od partnerke, jer je zreliji i zna šta želi od života – istakla je pjevačica u jednom intervjuu.

– Iako su mnogi, kao i ja, vjerovali da će biti krunisana brakom, nažalost, došlo je do razlaza. Sada idem dalje. Najbitnije je da sam sa bivšim partnerom ostala u dobrim odnosima i da ću u njemu kad god zatreba imati zaštitnika – ispričala je Ilda Šaulić poslije raskida.

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending