Pratite nas

Poznati

Zuzi Zu i Bora Čorba se zaljubili na prvi pogled: ‘OVO JE MOJA ZUMRETA IZ SARAJEVA’ GOVORIO JE RODITELJIMA

Published

on

Poznat bh. pjevačica Zuzi Zu, nekadašnji prateći vokal, kako na pločama tako i na koncertima Zdravka Čolića i Bijelog dugmeta, te članica legendarne grupe Mirzino jato, prisjetila se svog upoznavnja sa Borom Đorđevićem.

Istinski se zaljubila

Priznala je da se u njega prvi put istinski zaljubila.

– Nekako s proljeća 1978. smo se upoznali. Išla sam sa Marinom Tucaković kasno navečer da predstavim u emisiji RTVBG pjesmu iz filma Nacionalna Klasa “Hobi”. U emisiji je bio gost i Miljan Miljanić slavni selektor Yu nogometne reprezentacije. Ja sam imala crne kožne hlače i crveni satenski sako, taze iz Londona i Adidas bijele tene sa 3 roze trake.

– Smislila sam posebnu koreografiju jer je pjesma bila u pank stilu. Bila sam potpuno novi lik, sa afro frizurom, visoka, zgodna, sa širokim osmijehom i svi su bili oduševljeni sa mnom. Kad sam završila nastup Marina je rekla: “Hajdemo u studio da vidimo šta to snima Rani Mraz”. Tamo Balašević, Bora, Bilja Krstić i jos jedna djevojka su snimali u nekom manjem studiju glasove. Baš su radili pjesmu “Oprosti mi Katrin”. Tražili su prateće vokale, a Marina je rekla: “Hajde Zuzi bre vidi šta tu može da se otpeva”. Poslušala sam refren i predložila osim tercu i duplanja glasova jednu ravnu notu na koju se pjeva tekst.

Sve vrijeme me Bora bukvalno gutao očima a i ja njega. Ljubav na prvi pogled. Pitala sam se ko je ovaj zgodni lik. On je bio toliko lijep i zgodan, prijazan i zabavan da ga moraš gledati i slušati.

Oni su ostali snimati dalje a mi otišle u Kneza Ive od Semberije. Odmah sam pitala Marinu ko je Bora. I ona mi rekla da je tekstopisac i da je bio u grupi Suncokret. Sutradan u jutro sedam sati zvonio telefon kod Marine u stanu. Njena mama je pokucala na vrata sobe gdje sam spavala i rekla: “Zuzi dete, traži te Bora Đorđević.” Brzo sam otišla u dnevnu sobu gdje je Marina spavala na kauču, a telefon je bio na stolčiću pokraj nje pa sam morala šaptati. Bora mi je zakazao sastanak i to za pola sata.

Vodao me po Beogradu

Odjurila sam ko brzi voz. Obasjalo me svijetlo. Bila sam zaljubljena prvi put. Kako je Bora Đordjević bio lijep i harizmatičan a pritom tako talentovan, rječit, zabavan, apsolutno svoj, neponovljiv, jedinstven. Bio je neobično običan, a orginalan. Vodao me svuda po Beogradu i svojim roditeljima i predstavljao: “Ovo je moja Zumreta iz Sarajeva”.

Bato Šišić

 

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending