Pratite nas

Izdvojeno

Iznenada preminuo mladi bh. doktor Alen Dervišević

Published

on

Doktor Alen Dervišević, cijenjeni ortoped zaposlen u bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću iznenada je preminuo juče.

Alen je sin Ramize i Nurke Dervišević, roditelja poznatih po svojoj dobroti i poštovanju u zajednici.

Njegov gubitak duboko je pogodio ne samo njegovu porodicu, već i sve kolege i pacijente koji su imali privilegiju da ga poznaju i koji svjedoče o njegovoj velikoj dobroti.

– Dervišević je bio ne samo izvanredan ljekar, već i divan sin, otac, suprug, brat, komšija… Svi koji su ga poznavali govore o njemu samo u superlativima, opisujući ga kao osobu velikog srca i nesebične posvećenosti svom pozivu – kazali su o njemu.

Dervišević je zajedno s drugim kolegama specijalistima, u februaru 2023. godine, kada je razoran zemljotres pogodio Tursku, uzeo godišnji odmor kako bi otišao pomoći unesrećenima. To dodatno govori o njegovoj humanosti i odgovornosti prema ljekarskom pozivu.

Izdvojeno

Danas je najveća balkanska zvijezda: Prepoznajete li pjevača s fotografije?

Published

on

Danas je najveća balkanska zvijezda: Prepoznajete li pjevača s fotografije?

Zdravko Čolić danas je jedna od najvećih zvijezda u regionu i pjevač kojeg vole i poštuju sve generacije. Dokaz su uvijek pune arene i sale za koje se traži karta više.

Iako je decenijama na muzičkoj sceni, skandali ga nikada nisu pratili, a malo toga se zna i o njegovom privatnom životu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue Adria (@vogue.adria)

Gotovo nikada ne možemo vidjeti njegove fotografije iz svakodnevnog života. No, na jednoj Facebook stranici objavljena slika iz 1962. godine, kada je Zdravko bio dijete.

Prepoznajete li čuveni bračni par: Napisali su ‘Ti si mi u krvi’, Čola im duguje mnogo

Imao je tada samo 11 godina. A svojevremeno je o svom djetinjstvu pričao da je bilo sretno i da ga pamti po lijepim trenucima.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending