Pratite nas

Izdvojeno

Preminuo cijenjeni bh. kuhar koji je spremao specijalitete i za Tita

Published

on

Foto: Klix

Preminuo je cijenjeni bh. kuhar Ferid Rondić.

Vijest o njegovoj smrti podijelio je novinar Adnan Rondić.

– Preselio je na bolji svijet očev blizak rođak i još bliskiji prijatelj, naš amidža Ferid Rondić. Maestro kulinarstva i omiljeni profesor sarajevske ugostiteljske škole. Jedinstven u svemu. Rahmetullahi alejhi rahmeten vasiah – napisao je.

Ferid je autor knjige “Škola kuhanja”. Ranije se u intervjuu za Klix.ba prisjetio detalja iz svoje bogate kulinarske karijere.

– Nekoliko puta smo radili za Tita, ali i za druge domaće i strane političare i diplomate. Tada se nije smjelo desiti da nešto nije uredu. S jedne strane vam je stajao policijski, a s druge sanitarni inspektor – rekao je.

Nakon sveobuhvatnog udžbenika, Ferid je odlučio napraviti jednu manju knjigu koju je naslovio “Osvrt na nacionalne i tradicionalne evropske kuhinje”, a u kojoj je predstavio tradicionalna jela 14 evropskih zemalja.

Izdvojeno

Danas je najveća balkanska zvijezda: Prepoznajete li pjevača s fotografije?

Published

on

Danas je najveća balkanska zvijezda: Prepoznajete li pjevača s fotografije?

Zdravko Čolić danas je jedna od najvećih zvijezda u regionu i pjevač kojeg vole i poštuju sve generacije. Dokaz su uvijek pune arene i sale za koje se traži karta više.

Iako je decenijama na muzičkoj sceni, skandali ga nikada nisu pratili, a malo toga se zna i o njegovom privatnom životu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue Adria (@vogue.adria)

Gotovo nikada ne možemo vidjeti njegove fotografije iz svakodnevnog života. No, na jednoj Facebook stranici objavljena slika iz 1962. godine, kada je Zdravko bio dijete.

Prepoznajete li čuveni bračni par: Napisali su ‘Ti si mi u krvi’, Čola im duguje mnogo

Imao je tada samo 11 godina. A svojevremeno je o svom djetinjstvu pričao da je bilo sretno i da ga pamti po lijepim trenucima.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending