Pratite nas

Poznati

Eldin Huseinbegović održao koncert na Žutoj tabiji: DIRLJIVA IZVEDBA SEVDAHA

Published

on

Eldin Huseinbegović i Almir Bičakčić

Eldin Huseinbegović sinoć je održao koncert u prekrasnom ambijentu Žute tabije u sklopu festivala Sarajevo Sevdah Soiree.

Drugo izdanje festivala sevdalinke Sarajevo Sevdah Soiree, koji se održavao od 17. avgusta na Žutoj tabiji, sinoć je svečano zatvoren nastupom jednog od najpoznatijih bh. kantautora.

Publika je imala priliku uživati u emotivnom i dirljivom izvođenju sevdalinki, ali i autorskih pjesama. Mnoštvo najljepše ljubavne pjesme, balada i sevdalinki, otpjevao je bh. pjevač pred više stotina ljudi u ispunjenom prostoru sarajevske Žute tabije.

“Kaldrma”, “Pogledaj me Anadolko”, “Ašik osta na te oči”, “Kiša bi pala” samo su neke od pjesama koje su se uglas pjevale na koncertu. Eldin je kazao da osjeća veliku odgovornost jer se festival održava u njegovoj mahali i brojna rodbina, komšije i prijatelji ga slušaju.

– Veoma sam počašćen što sam imao priliku da učestvujem i da zatvorim Sarajevo Sevdah Soiree festival koji je na najbolji način predstavio bogatstva naše tradicije. Još mi je veća čast što sam ja dijete sa Vratnika, Žuta tabija je mjesto na kojem sam odrastao, tako da me posebne emocije vežu za nju. Zahvaljujem se organizatorima na pozivu i publici koja je pokazala koliko voli i poštuje ovu vrstu muzike – kazao je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Kao i prethodnih večeri festivala i za nastup Eldina tražila se karta više, a u višesatnoj izvedbi sevdalinki uživale su zrelije generacije naših sugrađana.

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending