Pratite nas

Zanimljivosti

Bh. treneri Sandi Šahman i Asim Škaljić u stručnom štabu nogometnog kluba omanskog sultana

Published

on

Bh. treneri Sandi Šahman i Asim Škaljić u stručnom štabu nogometnog kluba omanskog sultana

Naš igrač i trener Sandi Šahman, koji je rođen u njemačkom Hamburgu, u nogometnoj karijeri igrao je i radio u Iranu, Iraku, Saudijskoj Arabiji, Kini, Bangladešu. Odnedavno je dio stručnog štaba Al-Seeb SC u Omanu.

– Koferi profesionalnih sportista i trenera uvijek su spakovani. Sastavni dio njihovog posla danas je stalna promjena klubova. A ja sam ih u karijeri već sada promijenio veliki broj – kaže Šahman.

Kako dodaje, ovo mu je novi izazov i drago mu je što je dio najtrofejnijeg kluba u Omanu.

– Najveći utjecaj na realizaciju mog transfera imao je vrhunski nogometni agent iz Malezije Razeen Khalid. On je dogovorio sve detalje i najzaslužniji je što će u narednom periodu šef stručnog štaba Al-Seeb biti Nikola Đurović.

Prije Omana on je vodio ekipu saudijskog Al-Hilala, za koji nastupa jedan od najplaćenijih igrača Neymar koji s bonusima zarađuje blizu 200 miliona dolara po sezoni. Đurović je dao pozitivno mišljenje za moj dolazak, i sve je onda realizirao Razeen Khalid. Drago mi je što ću sarađivati sa takvim stručnjakom kao što je Đurović u čijem štabu radim kao kondicioni trener i video analitičar – nastavlja Sandi.

Naš nogometni trener ističe da je Al-Seeb SC klub omanskog sultana Haitham bin Tariqa.

– Predsjednik kluba je njegov brat koji je i ministar odbrane Shihab bin Tariq. Već dugi niz godina radim u Aziji, tako da sam se brzo navikao na život u Omanu. Nogomet je veoma popularan u Omanu, a drago mi je što je u klub kao trener došao Asim Škaljić kojeg poznajem desetak godina. Lijepo je u ovoj dalekoj zemlji imati sunarodnjaka i čovjeka koji iskreno živi nogomet – kaže Sandi Šahman.

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending