Pratite nas

Poznati

‘Nikad mi se nije ispričao’: Neda Ukraden iznijela detalje svađe s Rajkom Dujmićem

Published

on

Tomislav Miletić/Pixsell

‘Nikad mi se nije ispričao’: Neda Ukraden iznijela detalje svađe s Rajkom Dujmićem

Neda Ukraden je prije dvije godine objavila autobiografsku knjigu ‘Zora je svanula’. U njoj je, između ostalog, opisala i jedan od najtežih trenutaka u životu kada joj je čuveni muzičar naglo okrenuo leđa i ostavio je bez pjesama.

Sjećanje na Rajka

Naime, pišući knjigu rasplakala se zbog uspomena na Rajka Dujmića, frontmena Novih fosila.

U knjizi je do detalja opisala da je prilikom nastanka njene najpoznatije pjesme ‘Zora je’ s Dujmićem imala verbalni okršaj.

– Plače se obično zbog nekih rastanaka. Ali ja sam plakala ponovno kada sam se sjetila momenta kada sam otišla u Ljubljanu snimiti pjesmu ‘Zora je svanula’ – rekla je Neda.

Potom je ispričala kako je tada okupila saradnike iz Beograda, Ljubljane, Sarajeva, ali njen susret s Rajkom tada nije prošao baš slavno.

– Očekuje se izlazak moje ploče u novembru. To je trebala biti prava bomba i ja odlazim u Ljubljanu snimiti ploču. Rajko Dujmić, inače aranžer i producent svih pjesama i kompozitor njih pet, čeka me u studiju i ja ga pitam koju ćemo snimiti prvu, on kao:

Pogrešan ritam

‘Kaj god, ajde onu ‘Zora je’, to je kao bez veze. Reko’, meni se ta pjesma sviđa, a on mi odgovori ‘Koja pjesma? Od tri akorda?’. I ja uđem u studio, stavim slušalice, stanem pred mikrofon i pušta on meni matricu i ja ga pitam zašto je takva matrica i hoće li biti još nešto snimljeno – priča Neda sa sjetom.

– Kažem mu da mi se nešto ne sviđa, nekako je praznjikavo, pogrešan ritam, ne čujem tu pjesmu tako, a on na sve to kaže: ‘Molim, ne sviđa ti se pjesma, ne sviđa ti se aranžman? Hvala lijepo, ja odlazim iz ovog projekta i to bi bilo to’. Stisne čovjek dugme, premota traku, zahvali se kroz staklo i kaže: ‘To bi bilo to od mene’. Ja u šoku, stojim iza zatvorenih vrata i vidim čovjek izlazi iz studija. Ja u čudu, šokirana počnem plakati – ispričala je Neda.

Dodala je kako ju je tada Đorđe Novković, inače autor pjesme ‘Zora je svanula’, izgrdio.

Ipak, koliko god da susret i rad u studiju nije bio baš najsjajniji, Neda i dan danas čuva divne uspomene na poznatog kopozitora i producenta.

Prgav čovjek

– Nije se nikad ispričao, on nije takav čovjek. Veliki je emotivac, ali je jednostavno takav, prgav čovjek, svoj. Mi smo poslije sarađivali, on je mene obožavao. Poslije nesretnog rata i kad je prestala ta komunikacija, sreli smo i rekao mi je: ‘Znaš što stara, ja sam snimio s novom pjevačicom ‘Oči tvoje govore’, ali sam je tjerao stotinu puta da bar malo bude Neda Ukraden, ali nisam uspio. I zato si ti jedinstvena i zato se mi svađamo stalno’ – ispričala je Neda.

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending