Pratite nas

Poznati

Sjećanje na Rajka Dujmića: PRAZNINU JE NEMOGUĆE ISPUNITI

Published

on

Sjećanje na Rajka Dujmića: PRAZNINU JE NEMOGUĆE ISPUNITI

Rajko Dujmić, legendarni muzičar i kompozitor, koji nas je zauvijek napustio 4. avgusta 2020. godine, jučer 7. avgusta, bi slavio 70. rođendan.

Ljubav i strast

Njegov odlazak, kako se navodi u objavi Croatia Recordsa, ostavio je prazninu koju je nemoguće ispuniti. No, njegove kompozicije ostaju kao vječno blago u našim srcima.

Rajkove pjesme, koje je komponovao s toliko ljubavi i strasti, postale su evergrini koje otkrivaju i nove generacije.

– Od 1978. do 1990. kao klavijaturista i glavni autor intenzivno radi s grupom Novi fosili, s kojom izdaje veliki broj nosača zvuka u milonskim tiražima. Istovremeno radi i s grupama Srebrna krila i Riva. Potom uz tekstopisca Stevu Cvikića ostvaruje pobjedu na ‘Natjecanju za Pjesmu evrovizije’ 1989. godine s pjesmom ‘Rock Me’. Uz Zrinka Tutića napisao je jednu od najljepših domoljubnih pjesama ‘Moja domovina – navodi se u saopštenju.

Svojim radom obogatio je živote mnogih umjetnika i publike, stvarajući bezvremenske hitove za Gabi Novak i Arsena Dedića, Josipu Lisac, Doris Dragović, Željka Bebeka, Jasnu Zlokić i mnoge druge.

Mostovi ljubavi

– Rajkove pjesme bile su mostovi ljubavi i razumijevanja, uvijek donoseći radost i inspiraciju. Iza njega ostao je velik broj napisanih, ali neobjavljenih pjesama. A uz stihove Nenada Ninčevića otpjevali su ih brojni poznati pjevači i Rajkovi prijatelji: Nina Badrić, Jasna Zlokić, Neda Ukraden, Maja Šuput, Boris Novković, Jacques i ostali.

Najavljeni album ‘Tko to zove ime moje’ još je jedan pokazatelj o veličini lika i djela Rajka Dujmića.

Dragi Rajko, hvala ti na svemu što si nam dao. Tvoj muzički gen zauvijek će živjeti – zaključak je saopštenja Croatia Recordsa.

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending