Pratite nas

Poznati

Veliki interes za koncerte Halida Bešlića, traži se karta više u Trebinju i Prijedoru

Published

on

Veliki interes za koncerte Halida Bešlića, traži se karta više u Trebinju i Prijedoru

Nakon kraćeg odmora na Jadranu sa porodicom naša muzička zvijezda Halid Bešlić spreman je za koncerte u Trebinju i Prijedoru, za koje vlada veliki interes.

Više od koncerta

Legendarni pjevač narodne muzike će u subotu, 27. jula, nastupiti u Gradu sunca u Trebinju. A tri dana poslije u Aqua parku „Pećani“ u Prijedoru.

Koncerti Halida Bešlića su više od koncerata. A on bez problema puni najveće dvorane i stadione širom regiona, tako da se i za Trebinje i Prijedor traži karta više. Svi žele da zajedno sa Halidom pjevaju hitove “Ja bez tebe ne mogu da živim”, “Miljacka”, “Prvi poljubac”, “Lavanda”, “U meni jesen je”, “Zlatne strune”, “Romanija”…

– Dugo nisam pjevao u Trebinju. U subotu u Grad sunca mi dolaze brojni prijatelji iz Dubrovnika, Crne Gore, ali i iz Mostara, Sarajeva, Neuma – kaže Bešlić.

Kako ističe, koncert u Prijedoru, koji organizira njegov dugogodišnji prijatelj, saradnik i vođa pratećeg benda Samir Kadirić, mu je veoma bitan.

Koncert u Tuzli

– Caja (op.a Samir Kadirić) je čovjek kojeg izuzetno cijenim i poštujem. Kada mi je rekao da je koncert u njegovoj organizaciji, samo sam klimnuo glavom. To je jedan novootvoreni kompleks bazena koji je idealan i za lijepe koncerte. Sigurno da ćemo 30. jula napraviti noć za pamćenje za sve stanovnike Prijedora i okolnih gradova. Tog dana su mi svoj dolazak najavili brojni prijatelji iz Krajine, ali i iz Amerike i Australije koji trenutno odmaraju u domovini.

Nakon toga održat ću koncert na Kamberovića polju (8. august) koji se održava u sklopu Zenica Summer Festa. A od sredine septembra je zakazan nastavak američke turneje. Za jesen je planiran i veliki koncert u Tuzli – kaže Halid.

Čačkam pomalo

Podsjetimo, Bešlićev posljednji studijski album “Trebević” objavljen je 2020. godine. Muzika i pjesme su jednostavno njegov život, a na pitanje kada će objaviti nove, nije još mogao dati odgovor.

– Pomalo čačkam sa Cajom i mojim Nedimom Srnjom. Ipak, nemam ništa konkretno da bih mogao najaviti – kaže na kraju Bešlić.

 

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending