Pratite nas

Poznati

Ova žena ju je dovela do Dine Merlina: Niko ne zna šta je pjevačica radila prije muzičke karijere

Published

on

Ova žena ju je dovela do Dine Merlina: Niko ne zna šta je pjevačica radila prije muzičke karijere

Pjevačica Emina Jahović je prije muzičke karijere bila voditeljica vremenske prognoze u rodnom Novom Pazaru.

Željela je biti poznata, pa je iz tog razloga izabrala televiziju, a ujedno na taj način zarađivala i za džeparac. Vlasnici te televizije tada bili su pjevačica Elma Sinanović i njen suprug, a upravo joj je Elma kasnije pomogla da uđe u svijet muzike.

– Emina je bila najljepša voditeljica vremenske prognoze ikada, na bilo kojoj televiziji. Bila je kao bombončić. Kratko joj je to bilo zanimljivo. Željela je uvijek pjevati i ja sam joj pomogla da dođe do Dine Merlina. Bilo je tih razgovora, našli su joj neke crnogorske kompozitore, ali ja sam odmah rekla da to ne rade i da je odvedu kod njega. Ljudi su me poslušali i u startu je napravila to što treba – rekla je Elma jednom prilikom.

I Emina se rado sjeća tih tinejdžerskih dana.

– Uživala sam tokom tog razdoblja koje sam provela radeći na televiziji i na radiju. Tada sam prvi put pokazala svoju kreativnu slobodu koja me je kasnije i navela da krenem putem muzike i javnog života – rekla je Emina ranije.

 

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending