Pratite nas

Poznati

Sidik Šabanović poklanja koncert voljenom gradu Visokom: U FINALU ZVEZDA GRANDA NISAM IMAO OVOLIKU TREMU KAKVU IMAM SADA

Published

on

Moram priznati da tokom takmičenja u Zvezdama Granda, pa čak ni u finalu, nisam imao neku veliku tremu, kao što imam trenutno ovih dana pred veliki solistički koncert u svom rodnom gradu u Visokom – kazao je za ‘Naj portal’ popularni, mladi folk pjevač Sidik Šabanović, inače ovogodišnji finalista ZG.

Mega spektakl

Sidik se ovih dana zajedno s bendom priprema za veliki mega spektakl najavljen za petak 26. jula od 21h na platou ispred Gradske uprave u Visokom.

Koncert ovog skromnog Visočanina raskošnog glasa, koji važi za jednog od najboljih mladih interpretatora sevdaha, je u sklopu manifestacije Visočko ljeto.

Sidik s urednikom i voditeljem Almirom Bičakčićem

Sidik s urednikom i voditeljem Almirom Bičakčićem

Bosanac specijalni gost

– Još tokom takmičenja me je naš gradonačelnik Mirza Ganić pozvao da učestvujem i to će biti moj poklon voljenom gradu. Mojim Visočacima i ostalim građanima BiH koji su me podržavali tokom učešća u Zvezdama Granda. Zajedno s mojim mentorom Draganom Stojkovićem Bosancem, koji će biti i moj specijalni gost, svim posjetiocima ćemo prirediti noć za pamćenje. Tu će biti i moji prijatelji Mirza Pandur iz Sarajeva i Dino Suljić iz Zenice uz vrhunske muzičare.

– Hvala od srca Općini Visoko na čelu s gradonačelnikom, popularnom Kalman radiju kao medijskom partneru, radiju s kojim imam odličnu saradnju. Ali i svim mojim dragim prijateljima koji su pomogli da napravimo muzički spektakl koji se ne smije propustiti. Pjevat će se dosta hitova, ali i sevdaha po kojem me publika prepoznaje – kazao je Sidik prilikom gostovanja i na Kalman radiju.

Brojni tekstovi

Naravno, sve slušatelje je počastio sa dvije pjesme koje je izveo uživo u studiju.

Osim priprema za solistički koncert Sidik će nastupati i u Zenici u sklopu Summer festa, te u revijalnom dijelu Bihaćkog festivala narednog mjeseca. Kaže da priprema i singl koji bi trebao uskoro ugledati svjetlo dana.

– Zatrpan sam tekstovima brojnih autora koji mi svakodnevno šalju nove pjesme. Iako se još uvijek nisam odlučio s kojom ću se pjesmom predstaviti vjernoj publici. Ali, uskoro očekujte novu pjesmu – poručuje Šabanović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

 

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending