Pratite nas

Izdvojeno

Četiri sata hitova ispod Plivskog vodopada: Bajaga i Instruktori na Desant Festival

Published

on

Na ovogodišnji, peti Desant Festival, koji se od 1. do 3. augusta održava u Jajcu, dolazi jedna od najvećih rock zvijezdi bivše Jugoslavije – Momčilo Bajagić Bajaga.

40 godina karijere

Bajaga će sa svojim Instruktorima održati koncert ispod Plivskog vodopada u u petak, 2. augusta.

Ove godine Bajaga slavi 40 godina veoma uspješne samostalne karijere. Od 1984. godine kada su nastali, Bajaga i Instruktori održali su na hiljade koncerata i publici podarili na desetine nezaboravnih hitova, od kojih treba pobrojati one najznačajnije: “Tišina”, “Sa druge strane jastuka”, “Plavi safir”, “Život Je Nekad Siv Nekad Žut”, “Verujem, ne verujem”, “Ti se ljubiš, na tako dobar način”, “Dvadeseti vek”, “Šarene pilule za li-lu-le”, “Kad hodaš”, “Moji su drugovi”…

– Dragi prijatelji, jedva čekam da se vidimo 2. augusta u Jajcu, da proslavimo 40 godina Bajage i Instruktora. Tako da se vidimo na Festivalu Desant, ispod vaših prelijepih vodopada – poručuje svojim obožavateljima Momčilo Bajagić – Bajaga, koji ove godine planira i velike koncerte u Zagrebu i Beogradu.

Atmosferu na Vodopad Stageu prije nastupa Bajage i Instruktora zagrijat će grupa Prava Stvar – Tribute to Čola, na čijem repertoaru se nalaze hitovi još jedne velike zvijezde ovih prostora – Zdravka Čolića.

Publika će tako, drugog dana ovogodišnjeg Desant Festivala, moći uživati u 4 sata bezvremenskih hitova legendi Ex-Yu pop i rock scene.

Promotivna cijena

Ulaznice za drugi dan Desant Festivala još se mogu kupiti po promotivnoj cijeni od 20 KM na www.kupikartu.ba i u Turističkom Info Centru Jajce. Nakon što se rasprodaju ulaznice po promotivnoj cijeni, cijena ulaznica će biti veća.

Desant Festival se od 2020. godine održava u Jajcu sa namjerom da upotpuni ljetnu turističku ponudu Jajca i bude dodatni motiv za posjetu Jajcu, gradu bogatog kulturno-historijskog naslijeđa i spektakularne prirode.

Desant Festival predstavlja odličnu priliku da se provede fantastičan vikend u Jajcu. Uživa u atraktivnim muzičkim događajima, ali i istraže brojne atrakcije Kraljevskog grada Jajca, u kojem je čak 30 atrakcija koje su na listi nacionalnih spomenika BiH.

Podrška Općine

Organizatori Desant Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca. Uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-Bosanskog kantona, te ministarstava okoliša i turizma, te kulture i sporta FBiH.

Više informacija o Desant Festivalu može se pronaći na web stranici www.desant.ba.

 

 

Izdvojeno

‘Naj portal’ saznaje: Stipe Mesić završio u bolnici, bivši predsjednik u kolicima

Published

on

Nekadašnji predsjednik Jugoslavije i Hrvatske Stipe Mesić trenutno se nalazi u bolnici, zbog povrede desne noge.

Iz tog razloga mora duži period nositi longetu na nozi. Doktori su mu preporučili strogo mirovanje. Očekuje ga višesedmično liječenje i ležanje u bolnici, tačnije u rehabilitacionoj klinici u Ivanić Gradu. Tim povodom posjetio ga je Dalibor Jurkić Livnanjin, inače počasni konzul Gvineje za Bosnu i Hercegovinu.

– Moj prijatelj Stipe je Bogu dragom hvala, dobro. A bez obzira na njegove godine ne miruje, a on voli društvo, druženje, pa uvijek želi da je neko pored njega, da priča, razgovara. Mesić voli i da čita, pa sam mu tako donio knjigu istaknutog bh. doktora u Njemačkoj Midhata Dizdarevića, na čijoj sam promociji knjige bio u Sarajevu.

Dalibor Jurkić, konzul koji širi istinu o BiH: Ono što je Osmanagić uradio za Bosnu to nije nijedan predsjednik

Nažalost, Stipe je još u kolicima, nije još mobilan. Ali uz prijatelje, njegovo obezbjeđenje koje je nonstop pored njega ubrzo će i i to sve prevazići – rekao nam je Jurkić.

Bato Šišić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending