Pratite nas

Poznati

Balaševićev sin angažirao folk pjevačicu iz BiH za svoj novi film

Published

on

Balaševićev sin angažirao folk pjevačicu iz BiH za svoj novi film

Sin legendarnog pjevača Đorđa Balaševića scenarist je filma “Megdan: Između vode i vatre” koji je u nedjelju premijerno prikazan na prestižnom festivalu u Napulju. A jednu od uloga igra popularna turbofolk pjevačica rodom iz BiH.

Producent i scenarist Aleksa Balašević osvojio je nagradu za najbolji debitantski film na festivalu. A prokomentirao je svoje iskustvo rada s Mayom Berović, kojoj je pripala jedna od većih uloga.

– Dokazala je svima da je rođena umjetnica i da lako mijenja discipline. Pozvao bih Mayu za svaki sljedeći film –  otkrio je Aleksa.

Istaknuo je kako je pjevačica morala naučiti rumunjski jezik, što je uspješno savladala.

– Prvi put se publici predstavljam kao glumica i presretna sam! Kada su mi rekli da ću glumiti na stranom jeziku, to me je najviše privuklo. Nikad nisam bila u Rumunjskoj, niti sam ikada čula rumunjski, pa mi je to bio veliki izazov. Ali ja ne volim jednostavne stvari, kod mene mora sve biti komplicirano, pa tako i prva uloga u filmu. Glumim jednu jaku, vrlo utjecajnu i moćnu ženu – rekla je Berović.

Maya sa suprugom i sinom

Maya sa suprugom i sinom

Na Ischia Global Festivalu bio je i popularni Sting koji je pohvalio producente. Riječ je o uzbudljivoj sportskoj drami koja prati noćni život čuvara u noćnom klubu, čija je sportska karijera pri kraju. Priča prati grupu momaka koji moraju birati između vode i vatre, a žele zadržati oboje. Redatelj filma je Todor Čapkanov, a glumačku ekipu čine Viktor Savić, Enis Bešlagić, Vojin Četković, Nina Seničar i brojni drugi.

Inače, Maya je rođena u Ilijašu 1987. godine a danas živi sa suprugom i sinom u Beču.

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending