Pratite nas

Poznati

Zdravko Čolić spektaklom zatvorio Arsenal fest u Kragujevcu: GODINE MU NE MOGU NIŠTA

Published

on

Zdravko Čolić spektaklom zatvorio Arsenal fest u Kragujevcu: GODINE MU NE MOGU NIŠTA

Posljednje, treće veče (29. juni) Arsenal fest-a, jednog od najvažnijih muzičkih festivala u regionu, obilježio je veličanstven koncert regionalne zvijezde Zdravka Čolića sa simfonijskim orkestrom.

Magični Čola

Magični Čola je na glavnoj bini u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu nastupio uz instrumentalne soliste novosadskog Big benda i orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika.

U čak dva sata i 40 minuta, izveden je specijalno prilagođen repertoar od 33 numere iz Zdravkove prebogate karijere, uz ekstatičnu reakciju publike na njegove kultne hitove u osvježenim aranžmanima.

Čarolija je, poslije impresivnog instrumentalnog uvoda, krenula od bloka hitova iz sedamdesetih, poput „Produži dalje“, „Sinoć nisi bila tu“, „Gori vatra“, da bi se nastavilo uz numere „Čija je ono zvijezda“, „Živiš u oblacima“…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Čolić je publiku ostavio bez daha izuzetno visokim kvalitetom interpretacije, pokazujući da mu godine ne mogu ništa.   Cvijeće se širilo po bini, a emocije su postajale sve jače kako je veče teklo. Nizale su se pjesme: „Loše vino“, „Ljubav je samo riječ“, „Svadbarskim sokakom“, Tebe čuvam za kraj“, „Noć mi te duguje“, „Stanica Podlugovi“, „Mađarica“, „Ruška“, „Pusti, pusti modu“…

Filmska zvijezda

U finalnom bisu, miljenik ženskih srca je izveo „Ti si mi u krvi“, „Kuća puna naroda“, i „Pjesmo moja“.

Arsenal fest je pomjerio granice i ovog ljeta, a ostaće upamćen po tri velika koncerta. Uz fantastičan, prvi koncert Zdravka Čolića uz pratnju simfonijskog orkestra u Srbiji, dugo će se pričati i o jubilarnom koncertu Bijelog dugmeta. Oni su obilježili 5 decenija od objavljivanja prvog albuma.

Ali i  o prvom koncertu svjetske filmske zvijezde Keanu Reeves i njegovog benda Dogstar.

Tekst: Slavica Danilović (Naj portal)
Foto: E-PLAY (http://www.eplaymusic.com)

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending