Pratite nas

Poznati

Duet koji se dugo čekao: Halid Bešlić i Ana Bekuta predstavili pjesmu „Zagrli me“

Published

on

Duet koji se dugo čekao: Halid Bešlić i Ana Bekuta predstavili pjesmu „Zagrli me“

Spot za duet Ane Bekute i Halida Bešlića, koja nosi naslov „Zagrli me“, danas je ugledao svjetlo dana.

Pod lipom

Tekst za pjesmu pisao je dugogodišnji Halidov saradnik Mirko Šenkovski Geronimo. Dok je melodiju komponovao zajedno sa Samirom Kadirićem – šefom Halidovog pratećeg benda, koji je bio zadužen i za aranžman.

Njih dvojica su, zajedno sa klarinetistom Ismarom Porićem, pored Ane i Halida, i protagonisti ovog spota, nastalog u produkciji „Invenio films“, pod rediteljskom palicom Dalibora Mrdića.

Kadrovi su krajem maja snimani u poznatom sarajevskom restoranu „Pod lipom“ i na Nišićkoj visoravni. Kadrovi donose atmosferu ponovnog susreta dvoje ljudi, koje su kroz život spajali i razdvajali brojni događaji.

Dvoje bardova regionalne muzičke scene snimanje su iskoristili da se prisjete zajedničkih nastupa krajem prošlog vijeka u brojnim gradovima bivše Jugoslavije. Da prelistaju stare fotografije, od kojih su se neke našle i u samom spotu. Ali i da probaju tradicionalne proizvode domaće kuhinje, prije svega pite, za koje Ana tvrdi da nigdje nisu tako ukusne kao u BiH.

Zajednička pjesma

I Anu i Halida ovog ljeta očekuje dinamična koncertna turneja. Ali se nadaju da će im se u nekom od gradova regiona putevi ukrsititi, kako bi i uživo publici predstavili ovu zajedničku pjesmu.

Tako će Halid 5. jula pjevati u Podgorici, a u Trebinju 27. jula kada će „Grad sunca“ biti domaćin legendi narodne muzike.

Bešlić će 8. augusta nastupiti i na otvaranju 7. izdanja festivala Zenica Summer Fest.

 

 

 

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending