Pratite nas

Poznati

Propala saradnja Tončija Huljića i Baby Lasagne

Published

on

Propala saradnja Tončija Huljića i Baby Lasagne

Tonči Huljić kaže da Baby Lasagna neće biti dio pjesme “Aj pitaj”, iako je trebalo da zajedno nastupe na Melodijama Jadrana.

Otklonio nedoumice

Bio je predviđen nastup Baby Lasagne s Tončijem Huljićem & Madre Badessom te Petrom Šegedinom Pjerom.

Ipak, saradnja je propala.

Hrvatska evrovizijska zvijezda je nedavno ozvaničila veliku promjenu u karijeri.

Ispostaviće se da je to uticalo na odluku, a Tonči, iskusni hitmejker, o svemu je pisao na Fejsbuku, i tako otklonio sve nedoumice.

– Dragi prijatelji, slušaoci i gledaoci, zbog promijenjenih poslovnih okolnosti Baby Lasagna neće biti u mogućnosti da bude dio pjesme ‘Aj pitaj’ na Melodijama Jadrana 2024. Pojašnjenja radi, Baby Lasagna je potpisao ugovor s Polidorom iz Njemačke. On je u okviru Universal grupacije. Tim ugovorom poslovna dinamika i sva prava su pod njihovom ingerencijom.

– Tako su odlučili da hitno van idu i s drugim singlom, što i ja smatram ispravnom poslovnom odlukom. Kako pjesma izlazi gotovo istovremeno kao i pjesma Madre Badesse i sigurno bi izazvala pitanje podjele prava na nju, Baby i ja smo vrlo brzo donijeli odluku da saradnju ostavimo za neko kasnije vrijeme – napisao je Tonči na Fejsbuku.

Drugo mjesto

Zahvalio je mladom kolegi u promotivnoj kampanji njegove linije pića, gdje su se i upoznali i dogovorili saradnju petnaestak dana prije nego što je Dora održana, te u trenutku kada je imao ugovor samo za pjesmu “Rim tim tagi dim”.

Baby Lasagna je pobijedio na Dori, te kasnije predstavljao Hrvatsku na Eurosongu i osvojio drugo mjesto.

– S velikim simpatijama pratiću nastavak karijere, uvjeren u realizaciju njegovih snova. Njegov vjerni fan (iako on voli mačke, a ja pudlice) – zaključio je Huljić.

 

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending