Pratite nas

Zanimljivosti

Ne smeta im hladnoća: TRI NAJLJEPŠA JESENJA CVIJETA

Published

on

Cijelog ljeta smo uživali u šarenim, raskošnim mirisnim biljkama, ali one jednogodišnje do sada su vjerovatno već precvjetale, dok neke višegodišnje već sada zahtijevaju da im se obezbijedi toplije mjesto za hladne noći koje su već nastupile.

Ipak, to ne znači da vaša terasa ili bašta sada treba da budu puste – tri prelijepe biljke mogu i dalje da vam uljepšavaju jesenja sunčana jutra!

1. Dan-noć

Ovaj cvijet je savršen izbor kada je u pitanju rano jesenje cvijeće. Da li ste znali da dan-noć može da preživi čak i temperature do -23? Upravo to ovaj prelijepi cvijet čini savršenim za hladnije dane i mjesece koji su pred nama!

2. Zvjezdan

Ova višegodišnja biljka raste u malim žbunovima, pretežno je ružičaste ili ljubičaste boje, a možete da birate između čak 170 vrsta zvjezdana. Zahtijeva minimalnu njegu i to ga dodatno čini idealnim izborom biljke za ranu jesen.

3. Japanska anemona

Idealna biljka za mjesta u bašti koja su gotovo stalno u hladovini. Riječ je o trajnoj biljci sa nježnim bijelo-žutim cvjetovima, mada se mogu naći i u drugim bojama, najčešće nježnoružičastoj. Elegantne stabljike japanske anemone mogu da narastu i više od metar, a cvjetaju od kraja avgusta do oktobra. (Naj portal)

Zanimljivosti

Harison Ford zabrinuo fanove: Nikako ne izgleda dobro

Published

on

Screenshot: Instagram

Jedan od omiljenih holivudskih glumaca Harison Ford zabrinuo je fanove tokom posljednjeg pojavljivanja u javnosti.

Naime, glumac koji se proslavio brojnim ulogama od kojih je napoznatija ona Indiane Jonesa, pojavio se na Disneyevom D23 Expou. Tu mu je dodijeljena nagrada Disneyjeve legende za uloge Han Sola u Ratovima zvijezda te Indiane Jonesa.

Međutim, prilikom utiskivanja svojih ruku u cement 82-godišnji Ford je imao problema s potpisivanjem svog imena, pridržavajući desnu ruku lijevom.

Video s potpisivanja podijeljen je na Instagramu emisije “Good Morning America”, a sada je postao viralan na društvenim mrežama. Ispod snimke su se javili brojni zabrinuti fanovi u komentarima.

“Čestitam mu, ali srce mi se slama vidjeti ga tako slabašnog”, “Nikako ne izgleda dobro”, “Teško mi je gledati kako moj omiljeni glumac stari”, neki su od komentara fanova.

Podsjećamo, legendarni glumac početkom ove godine dobio je priznanje za životno djelo na dodjeli Critics Choice Awardsa.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending