Pratite nas

Poznati

Da mu je djeda živ: IMAMOVIĆEV ALBUM NAJBOLJI U EVROPI

Published

on

Unuk legendarnog Zaima Imamovića, koji njeguje sevdah na poseban način Damir Imamović okitio se još jednim svjetskim priznanjem

“Transglobal World Music Chart” objavio je godišnju listu najboljih izdanja, a novi album Damira Imamovića proglašen je najboljim evropskim World Music izdanjem sezone septembar 2019 – septembar 2020.

Laskavu titulu “The Best of Europe” “pjevač koji priča priče” dobio je nakon što je nekoliko mjeseci bio u samom vrhu Transglobal liste, a jul je proveo na čelnoj poziciji. U ukupnom poretku top 100 albuma iz cijelog svijeta, ovo dosad najuspješnije Imamovićevo izdanje zauzelo je visoko šesto mjesto.

“Singer of Tales” izašao je u jeku pandemije kovida-19, 3. aprila 2020. godine, u izdanju londonske kuće “Wrasse Records”. Producirali su ga legendarni producent Džo Bojd i Andrea Goertler i na ovom albumu Damir je okupio all-star ekipu muzičara: američkog kontrabasistu Grega Koeena, turskog kemenčehistu Derju Turkana i sarajevsku violinistkinju Ivanu Đurić. Album je sniman u Berlinu.

Iako je velika turneja novog Damirovog projekta otkaza u jeku pandemije, album je privukao veliku pažnju javnosti i stručnjaka, te se dosad okitio priznanjem njemačkog Udruženja muzičkih kritičara, tzv. njemačkim “Grammyjem”. (Agencije)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending