Pratite nas

Poznati

‘Kapije sevdaha’ u nedjelju u Zenici: SJEĆANJE NA VELIKANA IBRU MANGAFIĆA

Published

on

‘Kapije sevdaha’ u nedjelju u Zenici: SJEĆANJE NA VELIKANA IBRU MANGAFIĆA

U znak sjećanja na velikana narodne muzike 2. juna u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica bit će održan festival “Kapije sevdaha“.

Povodom festivala, danas u Sarajevu, u restoranu Piatto, održana je promocija projekta. Inicijator i organizator projekta Jasmin Mangafić najavio je takmičarski i revijalni dio festivala.

13 takmičara

-U takmičarskom dijelu će se za titulu najboljeg boriti 13 takmičara. Zašto baš 13? Zato što je rahmetli Ibro rođen 13. oktobra – pojasnio je Jasmin dodajući da će direktan prijenos festivala biti na Face TV.

Uz Face TV, medijski pokrovitelji su Kalman radio te ‘Naj portal’.

Željka Jurišić

Željka Jurišić

U bogatoj muzičkoj karijeri Mangafić je sarađivao sa najpoznatijim pjevačima narodne muzike, kao što su Halid Bešlić, Šerif Konjević, Hanka Paldum, Zorica Brunclik… On je najzaslužniji i za karijere Ferida Avdića, Halida Muslimovića, Amele Zuković, Dževada Preljevića Mrvice…

– U Bosanskom narodnom pozorištu ponovo će kroz svoje pjesme koje odišu sevdahom „oživjeti“ Ibro Mangafić. Bit će to istinski praznik za oči i uši. Kroz posebni revijalni dio, muzičari iz regiona izvest će njegove nezaboravne pjesme.

U takmičarskom dijelu Festivala uz veliki orkestar nastupiće Zulfija Tahirović, Zvonko Lučić, Suad Turković, Hazim Imamović, Izeta Milišić, Mirhad Okanović, Almir Delić, Daniela Starčević, Adi Vatrić i Ajdin Vranešić, Kanita Karić. Dok će pjesmu o Zenici, koja je i nezvanična himna projekta, otpjevati ko drugi nego Zeničanka Hasiba Agić.

Pjesme Ibre Mangafića imale su milionske tiraže i osvojio je veliki broj nagrada. Veliku ljubav prema muzici je prenio na sina Jasmina, a potom na unuka Dinu.

Mangafić i Milišić

Mangafić i Milišić

Novi aranžmani

Svoje učešće u revijalnom dijelu festivala do sada su potvrdili Halid Muslimović, Osman Hadžić, Hasiba Agić, Željka Jurišić, Rifat Tepić, Emina Tufo, Enes Karić, Kanita Karić, Jasna Mangafić… Oni će, u novim aranžmanima, pjevati najveće hitove koje je napravio Mangafić – rečeno je danas.

Muamer Kebić

Muamer Kebić

Interesovanje za ovaj muzički spektakl je ogromno, a karte po cijeni od 20 KM, su u prodaji.

Naravno, bez iskrenih prijatelja i sponzora koji podržavaju projekat, “Kapije sevdaha” ne bi ugledale svjetlost dana.

– Veliko hvala dugujemo “FUEL BOSS” ZENICA, “AMUS”, BABIĆ-“BISS TOURS”, “VLADA ZE-DO KANTONA”, “LUTRIJA BIH”, “GRAND TOURS” ZENICA, “HAS KOMERC”ZENICA, “BRAĆA KARIĆ”!

(Naj portal)

Enes Karić

Enes Karić

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending