Pratite nas

Zanimljivosti

Zabavna igrica koja donosi šansu za osvajanje karata za Red Bull Showrun Sarajevo

Published

on

Zabavna igrica koja donosi šansu za osvajanje karata za Red Bull Showrun Sarajevo

U susret spektaklu u Sarajevu, pokrenuto je nagradno takmičenje pod nazivom „Red Bull All Terrain utrku“. U kojoj  igrači, zahvaljujući svojim vozačkim vještinama u svijetu gaminga, mogu osvojiti sjajne nagrade.

Različiti tereni

Poznato je da su vozači Red Bull Racinga bolide Formule 1 dosad vozili na različitim terenima. U pustinji, na seoskim putevima i plaži pa čak i u planinama na snijegu… A sada fanovi Formule 1 i drugi ljubitelji igara imaju priliku da učine nešto slično u virtuelnom svijetu i tako osvoje nagrade.

Igra Red Bull All Terrain namijenjena mobitelima funkcioniše vrlo jednostavno i pokreće se direktno na web stranici SPREMNI ZA ALL TERRAIN UTRKU? (redbull.com). Ponuđene su četiri mape, grad, pustinja, plaža i zima, koje donose specifične izazove tokom upravljanja F1 bolidom.

Ključ uspjeha

Nakon što se izabere jedna od mapa, potrebno je izbjegavati prepreke i ostvariti što bolji rezultat. Za početak se može izabrati omiljena mapa, no igrače kasnije očekuju i drugi izazovi. Također, za ubrzanje bolida se koristi lijevi palac, dok se automatsko kočenje aktivira otpuštanjem dugmeta na ekranu mobitela. Desni palac se upotrebljava za skretanje bolida lijevo i desno. Na kraju svakog od pomenutih terena nalazi se kolekcionarski predmet koji je potrebno sakupiti kako bi bolid bio spremniji i dinamičniji za naredni teren.

Ključ uspjeha je optimalno blansiranje između brzine i preciznosti, kao i izbjegavanje prepreka za dodatni bonus, a štoperica će izmjeriti vrijeme.

Za tri najbolja igrača osigurana je posjeta F1 Paddocku. Ali i mjesta u Fun Pit zoni za posmatranje spektakularnog događaja Red Bull Showrun zakazanog za 9. juni u Sarajevu (uz po jednu pratnju).

Za one koji budu plasirani od 4. do 13. mjesta, namijenjena je dukserica F1 ekipe Red Bull Racing. Ona će upotpuniti outfit za uživanje u Red Bull Showrunu. Žeđ će ugasiti i podići svoju energiju limitiranim izdanjem energetskog napitka Red Bull, pod nazivom Red Bull Racing 4pack.

Utješna nagrada

Igrači koji se nađu na konačnoj tabeli između 14. i 23. mjesta, osvojit će kačket Red Bull Racinga uz Red Bull Racing 4pack, no ni oni koji se plasiraju od 24. do 40. pozicije neće ostati praznih ruku jer ih čeka utješna nagrada, pomenuti Red Bull Racing 4pack.

Igra Red Bull All Terrain može se odigrati još do kraja mjeseca, a u igranju su se već okušali poznati bh gejmeri Nedim Lepić, Arrom i Wondery: Red Bull Bosna i Hercegovina (@redbullbih) • Instagram photos and videos

 

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending