Pratite nas

Izdvojeno

Rammstein pokrenuo tužbu zbog pjesme bh. folk pjevačice

Published

on

Beograd 24.05.2024. Remmstein, koncert grupe Ramštajn na Ušću Foto: Vesna Lalić/Nova.rs
Beograd 24.05.2024. Remmstein, koncert grupe Ramštajn na Ušću Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jeste li znali da je Rammstein prije više od dvije decenije podnio tužbu zbog pjesme bh. folk pjevačice, zbog čega je Saša Popović bio u velikim problemima?

Naime, Indira Radić je 2002. godine objavila album na kojem se našla pjesma “Preko, preko” za Grand produkciju. No, ubrzo je Grandu došla tužba od Rammsteina zato što je producent Goran Ratković Rale koristio sample njihove pjesme “Du Hast”.

– Dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: ‘Čije si pjesme krao? Ko je taj Rammstein?’ I meni sve jasno! Kažem: ‘Šta je bilo? Pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gdje nalazim inspiraciju.’ On kaže: ‘Dobio sam tužbu od Rammsteina.’ Odem do studija i kažem Saletu: ‘Smiri se, sve ću ja to da riješim'” – između ostalog je izjavio Rale ranije.

Dalje je naveo da su tražili 45.000 eura, ali su se na kraju uspjeli dogovoriti da oni dobiju deseti dio zarade. Saša Popović se u novom intervjuu osvrnuo na ovaj događaj.

– Dolaze iz pravne službe i kažu da me je tužio Rammstein, da je korišten sample u pjesmi ‘Preko, preko’. Kad pogledam, advokatska kancelarija iz Berlina i svi potpisnici članovi grupe. Tražili su 50.000 ili 45.000. Ja pitam Raleta da li je koristio nešto. Tužba je bila imenovana na mene. Onda je on uzeo tužbeni zahtjev, komunicirao je s njima. Kad su oni vidjeli da nema ništa od toga, odustali su. Ja sam i zaboravio na tu tužbu – izjavio je.

Izdvojeno

Kćerka se javno odrekla oca: Niko ne želi biti dijete čovjeka koji povređuje žene i maloljetnike

Published

on

R. Keli; Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURYR. Keli; Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Kćerka se javno odrekla oca: Niko ne želi biti dijete čovjeka koji povređuje žene i maloljetnike

Američki R&B umjetnik R. Keli dugo će biti u zatvoru.

On je osuđen 2022. na 30 godina zatvora zbog optužbi za seksualnu trgovinu i reketiranje.

Godinu kasnije, u odvojenom slučaju, dobio je još 20 godina zatvora zbog pedofilije.

Njegova kćerka Džoan Keli, koja se pojavljuje u predstojećem dokumentarcu o osramoćenom reperu, otkrila je da nije zainteresovana da budućeg sina upozna sa njegovim djedom.

Ona je u drugom stanju.

– Ako moj sin bude postavljao pitanja, biću što je moguće iskrenija. I neću odvesti sina u zatvor da upozna njegovog djeda – rekla je Džoan.

Priznala je da je otac bio njeno sve. A danas ga se odrekla…

– Niko ne želi da bude dijete čovjeka koji ovdje povređuje žene i djecu – rekla je Džoan.

– On tačno zna zašto ne možemo da imamo odnos koji bismo željeli. Stvarno se osjećam kao da mi je ta jedna milisekunda potpuno promijenila cijeli život – nastavila je Džoan, misleći na optužbe.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending