Pratite nas

Izdvojeno

Kramer iz serije “Seinfeld” otkrio da mu je dijagnosticiran rak: OSTAO BEZ PROSTATE

Published

on

Foto: Imdb

Kramer iz serije “Seinfeld” otkrio da mu je dijagnosticiran rak: OSTAO BEZ PROSTATE

Zvijezda serije “Seinfeld”, Michael Richards, otkrio je da mu je dijagnosticiran rak prostate tokom ljeta 2018. godine.

U svojim nadolazećim memoarima pod nazivom “Entrances and Exits”, 74-godišnji glumac je detaljno opisao kako je saznao da ima rak prostate koji je tada bio prvom stadiju.

Sve se dogodilo tijekom jednog rutinskog pregleda. Legendarni glumac kaže da bi bio mrtav da nije prošao kroz operaciju uklanjanja prostate.

“Pomislio sam: ‘Pa, ovo je moje vrijeme. Spreman sam da odem’ – rekao je za magazin People o svojoj prvobitnoj reakciji na vijest.

– Ali onda mi je sin pao na rame i samo nekoliko sekundi kasnije čuo sam sebe kako govorim: ‘Imam devetogodišnjaka i volio bih da budem tu za njega. Da li postoji način da dobijem još malo života?’ – dodao je.

Nakon što je prošao biopsiju, Richards je rekao je da mu je doktor preporučio hitnu operaciju uklanjanja cijele prostate.

– Moralo je brzo da se riješi”, rekao je. “Morao sam da idem na kompletnu operaciju. Da nisam, vjerovatno bih bio mrtav za otprilike osam mjeseci.

Blisko iskustvo sa smrću inspiriralo ga je da objavi svoje memoare, za koje je rekao da ga je natjeralo da napravi potpunu retrospektivu svog života, piše Daily Mail.

Podsjećamo, glumac, koji je osvojio tri Emmyja za ulogu Cosma Kramera u legendarnom sitcomu, bio je uglavnom izvan svjetla reflektora od 2006., kada je snimljen kako viče pogrdnu riječ grupi Afroamerikanaca koji su mu dobacivali tokom stand-up seta tijekom nastupa u Los Angelesu.

– Nisam rasist. Nemam ništa protiv crnaca. Čovjek koji mi je rekao da nisam duhovit upravo je rekao ono što sam ja sebi govorio neko vrijeme. Osjećao sam se potišteno. Htio sam ga spustiti – rekao je nedavno magazinu People o incidentu koji mu je uništio karijeru.

 

Izdvojeno

‘Naj portal’ saznaje: Stipe Mesić završio u bolnici, bivši predsjednik u kolicima

Published

on

Nekadašnji predsjednik Jugoslavije i Hrvatske Stipe Mesić trenutno se nalazi u bolnici, zbog povrede desne noge.

Iz tog razloga mora duži period nositi longetu na nozi. Doktori su mu preporučili strogo mirovanje. Očekuje ga višesedmično liječenje i ležanje u bolnici, tačnije u rehabilitacionoj klinici u Ivanić Gradu. Tim povodom posjetio ga je Dalibor Jurkić Livnanjin, inače počasni konzul Gvineje za Bosnu i Hercegovinu.

– Moj prijatelj Stipe je Bogu dragom hvala, dobro. A bez obzira na njegove godine ne miruje, a on voli društvo, druženje, pa uvijek želi da je neko pored njega, da priča, razgovara. Mesić voli i da čita, pa sam mu tako donio knjigu istaknutog bh. doktora u Njemačkoj Midhata Dizdarevića, na čijoj sam promociji knjige bio u Sarajevu.

Dalibor Jurkić, konzul koji širi istinu o BiH: Ono što je Osmanagić uradio za Bosnu to nije nijedan predsjednik

Nažalost, Stipe je još u kolicima, nije još mobilan. Ali uz prijatelje, njegovo obezbjeđenje koje je nonstop pored njega ubrzo će i i to sve prevazići – rekao nam je Jurkić.

Bato Šišić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending