Pratite nas

Poznati

Armin otpjevao ‘Još čekam da se javiš’: OVAKO ZVUČI LAPSUS BEND BEZ EMIRA ALIČKOVIĆA

Published

on

Novi sastav Lapsus benda

Armin otpjevao ‘Još čekam da se javiš’: OVAKO ZVUČI LAPSUS BEND BEZ EMIRA ALIČKOVIĆA

Lapsus bend je jedan od mladih i najperspektivnijih grupa u BiH, ali i u regionu. Svojom spontanošću, otvorenim pristupom s publikom veoma brzo su osvojili srca miliona ljudi.

Novi pjevač

Iz i od ničega postali su neko i nešto, grupa i njeni muzičari na koje se ozbiljno računa širom Balkana. Nakon nekoliko izuzetnih hitova, ali covera koje su snimili u grupi je došlo do raskola, ili tačnije rečeno grupu je napustio pjevač Emir Aličković.

Njegovim odlaskom mnogi su to tumačili i kao prekid rada i postojanja Lapsus benda, jer po mnogima Emir je bio zaštitni znak grupe. Međutim o prekidu rada Lapsus benda nikada nije bilo riječi, već se tražio novi pjevač, koji će još više učvrstiti rad grupe i njeno daljnje postojanje.

Ruku na srce, svojevremeno kada je prvi pjevač kultne grupe Bijelo Dugme, Željko Bebek napustio sastav, mnogi nisu vjerovali u povratak i opstanak Bebeka. Ali, na čelu sa Goranom Bregovićem i novim pjevačem/pjevačima grupa se vratila još jača i snažnija. A, tako je i s Lapsus bendom.

U grupu je došao novi, mladi i izuzetno talentirani pjevač Armin Bašić. On je ne samo svojom pojavom već i harizmom kojom sjaji donio dosta nove pozitivne energije.

Veliki pregledi

S novim pjevačem Arminom Bašićem, Lapsus bend je objavio novu pjesmu „Još čekam da se javi“. Muziku i tekst je radio Bane Opačić, a aranžman Marijo Pejić. Za veoma kratko vrijeme pjesma je počela da broji velike preglede. A nedostak starog pjevača Emira Aličkovića nije niko primijetio.

– Armin je jedan veoma, veoma hrabar dječak od samo 19 godina, prema kojem se frontmen grupe Mahir Osmanović veoma lijepo i pokroviteljski odnosi. To dijete ima moju posebnu i iskrenu podršku jer je na samom početku naišao na dosta brutalnosti, zlobe, ljubomore, zavisti. Samo zbog toga što je došao na Emirovo mjesto. Ali, Armin se tako hrabro držao i drži, da se u meni probudio majčinski instikt da ga zaštitim sa svake strane. Dečko veoma lijepo pjeva i treba ga podržati.

Amra Kumro

Amra Kumro

Spremna na sve

– Pa, mene su popljuvali na društvenim mrežama što sam stala na stranu Lapsus benda. Ali, ja sam navikla na sve to. Dugo sam u medijima, a kada si javna ličnost onda moraš da budeš spreman na sve – rekla nam je Sarajaka Amra Kumro.

Inače, nekadašnja voditeljica i urednica muzičkih emisija na Radio Vogošći, koja je inače medijski promotor Lapsus benda i Collapse benda, a sa današnjom adresom stanovanja u Holandiji.

Bato Šišić (Naj portal)

 

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending