Pratite nas

Poznati

Kad se spoje afrički ritmovi i bosanska duša: MAJA MILINKOVIĆ PRETOČILA ŽIVOTNO ISKUSTVO U PJESMU

Published

on

Maja Milinković

MAJA MILINKOVIĆ PRETOČILA ŽIVOTNO ISKUSTVO U PJESMU

Kako izgleda kada se spoje afrički ritmovi, harmonika, bosanska duša i emocija, reći će vam novi hit singl Maje Milinković, „Šta će daljine“.

Naša Fadolinka pjesmom poziva na ples i kaže da su daljine samo izazov koji jača veze. Pjesma uz koju ćemo se smijati kilometrima koji nas razdvajaju, držati za ruke i voljeti bez obzira na prepreke, u priči staroj koliko i ljudski rod. Savremenu ljubav preko žice svi sa ovih prostora više nego dobro poznajemo.

– Pjesma je inspirisana sopstvenim iskustvom. Jer zbog prirode mog posla i čestih putovanja gotovo da je takva priča i neizbježna. Daljine mogu razdvojiti naše tijelo, ali nikada ne mogu umanjiti snagu našeg spojenog uma i srca. Udaljenost postaje samo izazov koji jača naše veze. I podsjeća nas na neprocjenjivu vrijednost trenutaka provedenih zajedno. Jer ljubav zna prevladati sve granice, čak i one najudaljenije – kaže Maja.

Portugal, Bosna i Hercegovina i Švedska su lokacije na kojima je snimana pjesma i donosi nekoliko osvježenja.

Uz prepoznatljivu Majinu interpretaciju, simboličan i emotivan tekst, osvježiće nas i afro ritmom, koji je sada veliki trend na muzičkoj sceni fada, što i nije iznenađujuće, s obzirom na to da fado, pored brazilske i srednjovjekovne trubadurske kulture, vuče korijene iz maurske kulture.

U pjesmi se susreću portugalska gitara i harmonika, koje kroz fado i sevdah prave neraskidivu vezu između ove dvije kulturne baštine.

Maja je autorica muzike, teksta i aranžmana i jedna od rijetkih kantautorica na muzičkoj sceni Balkana. Pjesma je realizirana pod pokroviteljstvom AMUS-a. (Naj portal)

 

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending