Pratite nas

Poznati

‘Naj portal’ s Gocom Tržan u Beogradu: NIKOME NISAM OSTALA DUŽNA

Published

on

Goca Tržan

‘Naj portal’ s Gocom Tržan u Beogradu

Jedna od najpopularnijih pop pjevačica, Goca Tržan, održaće prvi solistički koncert u mts Dvorani 23. maja, kojim će obilježiti jedan važan profesionalni jubilej – 30 godina karijere.

Iako je tokom svoje tri decenije duge pjevačke karijere, više puta nastupala u nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata, pjevačica je izrazila posebno ushićenje pred koncert koji će održati prvi put, nakon što je prije 6 godina rekonstruisana sala. Sada će, kako je obećala, s Gocom Tržan publika da uživa.

Prvi solo album

Svoju karijeru je započela 1994. godine u bendu Tap 011, a nakon izlaska iz grupe, 1999. godine je izdala svoj prvi solo album „U niskom letu“. Nakon čega slijedi njen drugi album „Želim da se promenim“ iz 2001. godine, s kojeg se izdvojila pjesma „1200 milja”, koju je snimila sa pokojnim kolegom Tošetom Proeskim. Uslijedili su albumi „Peta strana sveta“; „Otrov u čaj“ i “Plavi ram”.

Kao i brojni singlovi koji su se nalazili na vrhovima regionalnih top lista, a i dan danas se rado slušaju. To su pjesme: „Srećo nečija“; „Strašilo“; „Vadi se na moje ludilo“;„Voleo si skota“; „Poljubi me“; “Haljina”, “Hormoni”, „Grešila“, „Fitilj“, “Hotel”…

Pred Beograđanima je nije bilo dugo, ali planira da to nadoknadi ovim koncertom:

– Pripreme su uveliko u toku, moj tempo je trenutno sumanut. Radujem se nastupu u mts Dvorani koja je trenutno najljepši koncertni prostor, jer ću moći da osjetim svoju publiku i da im priđem – jasna je Goca.

Teško je izabrati pjesme za opus koncerta, kada je u pitanju višedecenijska karijera, ali Goca je priznala:

– Moja publika je prije svega zahvalna. Oni su strpljivi i puni razumijevanja, a ja nisam nikakva zvijezda, već krvavi radnik. Ja nikada nikom nisam ostala dužna sliku, zagrljaj nakon nastupa. Smatram da je to veoma važno.

Želim biti muzičar

Dodala je i da danas u muzici nedostaju emocije. Muzika se pravi preko kompjutera, koji je, umjesto pomoćnog sredstva, postao glavna muzička alatka.

– Na taj način, gubi se svojevrsna energija, a ja želim da budem što bliže ljudima – bila je iskrena pjevačica.

Ostala je tajnovita po pitanju specijalnih gostiju, ali je obećala:

– Na koncertu, prije svega, želim da budem muzičar.

Poznata je po učešću na brojnim regionalnim muzičkim festivalima, na kojima je izvela izuzetno zapažene hitove:

– Suština festivala jesu druženje i plasiranje novih pjesama, pa se našalila da su je nagrade uglavnom zaobilazile.

Vjetar u leđa

– Ja bih nagrade uvijek dala mlađima, na njima svijet ostaje i njima je potreban vjetar u leđa – zaključila je estradna umjetnica.

Ipak, na nedavno održanom festivalu “Beogradsko proleće”, Tržanova je osvojila festivalsku nagradu stručnog žirija za najbolju interpretaciju numere “Pelin”. Otkrila je da je očekuje i snimanje spota za ovu pjesmu.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending