Pratite nas

Poznati

Irdin Dinči za “Naj portal”: PRESRETNO SAM RAZVEDEN, NAJEŽIM SE UZ SVAKU ŠEMSINU PJESMU

Published

on

Irdin Dinči

Zeničanin Irdin Krnjić, pod estradnim imenom Irdin Dinči, danas je veoma poznato ime na regionalnoj estradnoj sceni. Živi muziku i za muziku još od djetinjstva. Početkom 1992. godine takmičio se na manifestaciji “Djeca pjevaju hitove”, kada je i pobijedio.

Već tada je bilo jasno da je pred Irdinom svijetla muzička karijera.

– Pjevao sam Džejevu pjesmu “Ko se s nama druži” i s njom pobijedio – kaže za “Naj portal” Irdin.

No, ona teška vremena, odvela su ga u Švicarsku u kojoj živi već 30 godina. No, rodnu Bosnu ne zaboravlja. I uvijek  s ponosom ističe ko je i odakle dolazi. Danas je, kaže kroz smijeh, presretno razveden čovjek, ali ponosni samohrani otac sina Kenana koji danas ima 8 godina. I oko njega se vrti čitav njegov svijet.

Interesantno je napomenuti da je Irdin doktor, tačnije diplomirani magistar urgentne medicine specijalizovan za rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, te da je njegov pacijent čak bio i slavni glumac Žan Klod Van Dam.

Irdin Dinči uživa u sevdalinci, ali priznaje da se naježi na svaku pjesmu “Južnog vetra”.

– Posebno se naježim kada čujem pjesmu Šemse Suljaković “Uzmi me majko u krilo svoje”.

U VIDEU ispod pogledajte šta je Irdin rekao o svojoj novoj pjesmi “Prašnjavi ormari” koja je za vrlo kratko vrijeme postala veoma popularna. (Naj portal)

 

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending