Pratite nas

Dijaspora

Muzičko ludilo u Njemačkoj: TEŠNJACI U MINHENU NERMINA KITILI EURIMA

Published

on

Nermin i Viki u Njemačkoj

Muzičko ludilo u Njemačkoj: TEŠNJACI U MINHENU NERMINA KITILI EURIMA

Po prvi put u renomiranom restoranu “Moosacher Paradies” s balkanskom kuhinjom u njemačkom gradu Minhenu, čiji vlasnik je Asmir Husejdić iz Tuzle, pjevali su Violeta Viki Miljković i Nermin Handžić. Uz pratnju Dragana Taškovića Tašketa.

Regionalni dueti

Prepun restoran nestrpljivo je čekao da Viki i Nermin započnu svoj nastup. Kada su krenuli nastalo je opšte muzičko ludilo. Smjenjivali su se najpoznatiji i veliki hitovi Viki Miljković, a kada joj se Nermin pridružio, njih dvoje su pjevali popularne regionalne duete.

Posebna erupcija raspoloženja publike je uslijedila kada je započeo njihov blok pjesama sa najvećim hitovima „Južnog vetra“. Na svakom nastupu Nermin je „zadužen“ da pjeva najveće hitove muzičkog kralja Balkana Šabana Šaulića.

Ono što je posebno interesantno tu večer bilo je mnogo posjetilaca koji su porijeklom iz Nerminovog rodnog grada Tešnja. Nermin tu večer bio miljenik svih Tešnjaka, ali i ostalog dijela publike. Pjevajući velike hitove Šabana Šaulića, slobodno se može reći da je Nermin postao novi „kralj bakšiša“.

Pokriven eurima

Nekoliko posjetilaca su u jednom momentu kompletnog Nermina pokrili eurima. A, mladi Tešnjak je i ovim nastupom potvrdio da je neko na koga se ozbiljno može računati u budućnosti, pjevač koji ispred sebe ima blistavu, sjajnu i veoma profesionalnu karijeru.

A opet se zahvaljujući Violeti Miljković i Draganu Taškoviću Tašketu.

Jedna od najveselijih tu večer bila je Jasna iz Slavonije, koja je inače zaposlenica pomenutog restorana.

– Meni su moje kolege rekle: „Jasna, slobodno uzmi slobodan dan, „napucaj se „ i uživaj“. I ja evo baš živam. Još sam rekla mom šefu Asmiru da mu je bio pravi pogodak što je pozvao Viki i Nermina da pjevaju. Njih dvoje su fantastični, napravili su odličnu atmosferu, koja zaista dugo nije bila ovakva. Hvala im za predivnu noć – rekla nam je Slavonka Jasna.

Kćerka, Asmira vlasnika restorana , Almira, Viki je pokazala jednu staru sliku kada su se nijih dvije slikale u Teočaku, na jednom od Violetinih nastupa. Almira je pomenutu sliku izvadila iz njenog fotoalbuma da bi se i Viki podsjetila na ta druženja i upoznavanja.

– Baš je lijepo kada se vide ove stare fotografije, koje podsjećaju na jedna lijepa, sretna vremena. Na jedna divna druženja – rekla nam je Violeta.

Rekord posjetilaca

Asmir Husejdić bio je više nego zadovoljan kako su Violeta i Nermin odradili svoj nastup. Od srca im se zahvalio u ime gostiju, njegovo ime i u ime uposlenika restorana.

Dan poslije Viki, Nermin i Taške uputili su se ka Holandiji gdje su imali dogovoren nastup, na kojem je također oboren rekord posjetilaca.

Bila je to jedna veoma naporna radna sedmica za njih troje, jer su sa nastupima krenuli u srijedu, a završli u subotu. Ali, s obzirom na to da su Viki, Nermin i Taške veliki profesionalci, umor se nije mogao vidjeti na njihovim licim, samo osmjesi koje su nesebično dijelili sa publikom.

Bato Šišić (Naj portal)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

 

Dijaspora

Prija ne staje: Zakazala dva koncerta u Splitu

Published

on

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović nastavlja nizati uspjehe, a upravo je najavila svoj 19. koncert u Hrvatskoj. Splićanima je malo jedna večer s Aleksandrom Prijović! Regionalna zvijezda je u petak popodne najavila prvi veliki koncert u najvećem dalmatinskom gradu za 9. novembra, a sada je zbog velikog interesa publike dodala i drugi dan – 10. novembra, također u Dvorani Gripe.

Prijović je u petak u Zürichu održala 50. koncert u sklopu uspješne turneje, a samo u Hrvatskoj pjevala je u 17 rasprodanih dvorana. Po pet puta u Areni Zagreb i osječkom Gradskom vrtu, po tri puta u Rijeci i Areni Varaždin i jednom u zadarskom Višnjiku te na taj popis sada dodaje i dva koncerta na Gripama.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending