Pratite nas

Poznati

Sve je spremno za bajramski koncert Hanke Paldum: U MOSTAR DOLAZI PUBLIKA SVIH VJERA I NACIJA

Published

on

Sve je spremno za veliki bajramski koncert u Mostaru koji će sutra uveče sa početkom u 20 sati biti održan u dvorani “Midhad Hujdur Hujka” u Sjevernom logoru, a na kojem će nastupiti prva dama bosanskohercegovačke estrade Hanka Paldum.

Sevdalinke i ilahije

Ovaj muzički događaj će ujedno biti završnica manifestacije “Ramazan u Mostaru”. koju organiziraju Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod”, Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

Kako je ranije najavila, Paldum će u dvorani “Midhad Hujdur Hujka” pjevati nakon trideset godina.

Hanka Paldum se povukla za ramazan: SVE JE KAKO BOG ZAPOVIJEDA

– Nakon duže vremena imat ću ozbiljan koncert u Mostaru koji sam priželjkivala već odavno. Ovo je ozbiljan projekat kojem pristupamo krajnje profesionalno. Na bini sa mnom će biti moj veliki orkestar sa pratećim vokalima. Koncert će trajati dva sata, a na repertoaru će se, uz moje najveće hitove, naći sevdalinke i ilahije. Publika očekuje najbolje od mene i moram opravdati njihovo povjerenje – kazala je Hanka Paldum.

Manifestacija “Ramazan u Mostaru” organizuje se već treću godinu, uz bogat i raznovrstan vjerski i kulturni program. Bajramski koncert je kruna događaja.

– Publika u Mostaru se uželjela pjesama i same Hanke Paldum. Imamo najavljene dolaske iz cijele BiH, ali i iz regiona, Hrvatske, Srbije, Crne Gore. Uistinu smo zadovoljni i sretni da valorizujemo vrijednosti kulture Bošnjaka i Muslimana u Mostaru manifestacijom. A u sklopu ovog bajramskog koncerta imamo još jednu lijepu stvar da nam posjetioci i gosti svih vjera i nacija dolaze u posjetu da zajedno uživamo u pjesmama i bezvremenskoj umjetnosti Hanke Paldum – kaže Haris Nazdraić, koordinator manifestacije “Ramazan u Mostaru”.

Ulaz je besplatan

Lijep prijem kod mostarske publike nedavno je imao i Eldin Huseinbegović, koji je također održao koncert u punoj dvorani “Midhad Hujdur Hujka”.

– Na bajramskom koncertu očekujemo više hiljada posjetilaca. Ovaj događaj je poklon Grada Mostara njegovim građanima i svim posjetiocima koji vole grad Mostar i koji će doći da sa nama obilježe prvi dan Ramazanskog bajrama. Važno je naglasiti da je ulaz besplatan – govori na kraju Nazdraić.

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending