Pratite nas

Zanimljivosti

Slavni i bogati opsjednuti wellnes trendovima: DAJU MILIONE NA “ŠOK TERAPIJE”

Published

on

Slavni i bogati opsjednuti wellnes trendovima: DAJU MILIONE NA “ŠOK TERAPIJE”

Oz Garcia, poznati nutricionista i bivši šef wellnessa u Equinoxu, podijelio je tri zdravstvena trenda kojima su slavni i bogati opsjednuti.. Garcia je rekao da njegovi klijenti kupuju tehnologiju koja im pomaže da bolje spavaju i meditiraju. Upravljanje stresom najveći je problem koji se pojavljuje među njegovim klijentima sa liste Fortune 500.

Od wellness sobe Kendall Jenner do hiperboličnog kreveta s kisikom Justina Biebera, ultrabogati troše milione dolara da bi se osjećali dobro.

Opsesija elite wellnessom

Oz Garcia, poznati nutricionista sa stažom od 30 godina koji je radio s Gwyneth Paltrow i Heidi Klum, iz prve ruke uvjerio se u opsesiju elite wellnessom. Garcia je rekao da je nedavna eksplozija wellness industrije dovela do toga da se vrhunski dodaci i tehnologija pojavljuju svakodnevno, od kojih je većina “prenaglašena”.

“Sada smo zatrpani proizvodima, kursevima, protokolima koji se promovišu na sve strane. To je jednostavno previše”, rekao je Garcia.

Garcia je rekao da svoju bogatu klijentelu odvaja od modnih dijeta i svih mogućih dodataka. Umjesto toga, preporučuje nekoliko vrhunskih alata koji će im pomoći da daju prioritet osnovnim stvarima: san, sunčeva svjetlost i upravljanje stresom.

Garcia je podijelio svoju vlastitu, pažljivo izrađenu izrađenu wellness rutinu koju koriste njegovi slavni klijenti.

 20 minuta na jutarnjem suncu

Garcia je rekao da se njegovi klijenti izlažu najmanje 20 minuta jutarnjem suncu kako bi resetirali svoj cirkadijalni ritam, ili ciklus spavanja njihovog tijela, nakon što se probude kako bi bolje spavali noću.

“Vjerovali ili ne, bolje spavate noću ako primite jutarnju dnevnu svjetlost”, rekao je.

Klijenti koji ujutro ne mogu izaći iz kuće ili koji žive u područjima sa mračnim, tmurnim zimama, mogu kupiti umjetnu sunčevu svjetlost.

Garcia preporučuje posebne naočale koje stimuliraju da sunčeve zrake sijaju plavo ili zeleno svjetlo na lice. Kada se nosi neko vrijeme tokom dana, plavo svjetlo djeluje na način na koji radi sunčeva svjetlost upravljajući cirkadijalnim ritmom i stimulirajući proizvodnju melatonina, ili tjelesnog hormona sna.

Svetlosnu terapiju praktikuje Mik Džeger, prenijele su neke novinske kuće.

 2. Ledene kupke i vrele saune

Sportisti već dugo koriste ledene kupke i saune kako bi oporavili mišiće nakon intenzivnih treninga. Garcia tvrdi da ta praksa postaje neizbježna čak i među bogatima.

“Ledene kupke mogu vas probuditi, smanjiti upalu u vašem tijelu i pomoći da se osjećate izvrsno”, kaže Garcia.

Ledene kupke

Garcia se jednom sedmično i sam kupa u ledenim kupkama, a povremeno posjećuje i ruska kupatila radi vruće saune.

 Poradite na emocionalnoj stabilnosti

Garsija ističe da je najveća briga njegovih klijenata upravljanje stresom i regulisanje njihovog raspoloženja, depresije, razdražljivosti, produktivnosti, pa čak i socijalizacije. Istraživanja pokazuju da ljudi provode više minuta sami, a manje sa porodicom.

“Prvo, sve počinje od toga da dobro spavate. Potom, preporučujem klijentima kupovinu tehnologije koja mjeri otkucaje srca, aktivnost spavanja, temperaturu i vrijeme provedeno u dubokom snu. Meditacija također pomaže da razbistrite um i nosite se sa stresom”, zaključuje on.

(Najportal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending