Pratite nas

Dijaspora

Bivši crnogorski premijer oborio rekord: DRITANA U ULCINJU PODRŽALO PREKO 1.000 LJUDI

Published

on

Dritan Abazović: Promo

Nakon uspješnih promocija engleskog izdanja knjige “Kritika globalne etike” autora Dritana Abazovića na prestižnim univerzitetima u SAD i Italiji, kao promocija u Podgorici i Albaniji, sinoć je održana spektakularna promocija u Centru za kulturu u Ulcinju.

Sala je bila tijesna da primi sve ljubitelje rada bivšeg premijera i lidera URE s obzirom na to da je prisustvovalo preko 1000 ljudi.

Ovaj događaj sigurno će biti upisan u istoriju najuspješnijih promocija budući da Crna Gora do sad nije imala takve rezultate kada je u pitanju umjetnost i kultura. Prvo je održan program gdje je Abazović da svojim saradnicima održao govor. Zatim je uslijedila pitanja javnosti i medija, a potom fotografisanje i autogrami.

Pored Abazovića najveću pažnju izazvala je njegova porodica koja mu je pružila najveću podršku i usrećila ga prisustvom.

– Hvala svim dobrim ljudima, lijepo je kad se okupljamo lijepim povodom, a ovog puta je oko knjige. To je znak da nismo još zaboravili prave vrijednosti. Imaćemo turneju po ostalim gradovima u Crnoj Gori. Tokom aprila trebalo bi da održimo i veliku promociju u Beogradu, gdje sam uvijek lijepo dočekan.

Već smo blizu konačnog dogovora oko termina. Bilo je puno pitanja za to, pa se radujem druženju. Tema nema nikakav lokalni karakter. Mislim da je potpuno svejedno čita li se knjiga u Beogradu, Madridu ili Sidneju… Siguran sam da to svemu daje posebnu draž – izjavio je Dritan.

Inače, Dritan Abazović u knjizi tretira problem politike i etike. Te detaljno, kroz istorijski kontekst, analizira aktuelne kompleksne teme koje obuhvatauju razne naučne discipline poput: istorije političkih ideja, političke filozofije, sociologije, etike, teologije i drugih.

Dijaspora

Muzička večer u Njemačkoj u organizaciji Brčanke Amire: Kada sam čula Benjamina, Baja više za mene ne postoji

Published

on

Benjamin Kličić i Amira Zimmermann

Muzička večer u Njemačkoj u organizaciji Brčanke Amire: Kada sam čula Benjamina, Baja više ne postoji za mene

U njemačkom gradiću Markdorf, koji se nalazi u blizini poznatog njemačkog grada Friedrichshafena u organizaciji Bosanke, Brčanke Amire Zimmermann i njenog dobrog prijatelja Davora Bašića održana je muzička večer, koja je oduševila svakog posjetioca.

Za nju je on ‘zakon’

Za muzički dio programa bili su zaduženi, jedan od trenutno najpopularnijih pjevača mlađe generacije Benjamin Kličić i pjevačica Snežana Mijić iz Brčkog. Muzičku pratnju sačinjavali su harmonikaš Adnan i klavijaturista Belmin, koji su stalna muzička pratnja Benjamina Kličića.

Adnan, Benjamin i Belmin

Adnan, Benjamin i Belmin

Benjamin Kličić je po striktnoj Amirinoj želji gostovao tu večer u Markdorfu, jer kako nam je Amira rekla, on je za nju “zakon“.

– Ja sam inače veliki fan Nedjeljka Bajića Baje. A kada sam prvi put čula i vidjela Benjamina u Zvezdama Granda za mene više ne postoji Baja. Jednostavno, volim njegovu boju glasa, stil pjevanja.

Vrsni domaćini Svetlana, Davor i Amira

Vrsni domaćini Svetlana, Davor i Amira

Ma, jednostavno Benjamin je istinski primjer kulturnog, pismenog i obrazovanog mladog čovjek i pjevača – rekla nam je Amira.

Benjamin je svoj dio programa otvorio svojom pjesmom „Izabrana“, koja je za kratko vrijeme postala veoma popularna. Tu večer se moglo to i vidjeti, jer su mnogobrojni posjetioci sa Kličićem pjevali tu pjesmu od početka do kraja.

Snežana Mijić i Benjamin Kličić

Snežana Mijić i Benjamin Kličić

I Snežana Mijić glasom je oduševila posjetioce, a najviše je pjevala pjesme Verice Šerifović, Lepe Brene, Nade Topčagić, Vesne Zmijanac… Potpuni muzički kolaps nastao je kada su Benjamin i Snežana počeli da pjevaju velike i evergrin duete narodne muzike.

Pozamašni bakšiš

Tu večer i jedno i drugo dobili su pozamašni bakšiš.

Amira Zimmermann pokazala se kao odličan domaćin,što bi se reklo, dobra raja, a njena veselost, gostoprimstvo odrazilo se i na publiku tu večer. Jednostavno bila je to noć dobre zabave i pjesme.

Amira nas je još obavijestila da 30. novembra organizira koncert Viki Miljković i Nermina Handžića.

Bato Šišić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending