Pratite nas

Poznati

Preminuo legendarni srpski tekstopisac Miodrag Ž. Ilić: HITOVIMA KIDAO DUŠU

Published

on

Preminuo je legendarni tekstopisac narodne pjesme, Miodrag Ž. Ilić u 74. godini života.

Naime, Miodrag je preminuo 29. februara 2024. godine, a sahrana će se održati u utorak u 11 sati na groblju Orlovača.

Čovjek neobjašnjivog dara. Bio je “madžioničar” za stih u čijoj fonoteci je bilo šiše od 4.000 njegovih tekstova. Hitova koji su podigli mnoge pjevače, sa muzičke margine. Podizao rejiting kompozitorima i diskografijama. A sam bio skroman i tih. Nije ni čudo što su ga prozvali nenametljivim genijem.

Pisao je hitove Šabanu, Miroslavu, Ljubi, Enesu, Kaleziću, Brunclikovoj, Vidi, Vesni, Šemsi…

Ostaće u trajanju njegove pjesme:” Putuješ svijetom al’ Bosne nema”, “Plavo oko plakalo je”, “Verna u ljubavi”, “Lepotice grada”, “Oj jarane, jarane”, “Stani da se pozdravimo”,..

Miodrag Ž. Ilić je rođen 24. oktobra 1950. u Šapcu. Ovaj multitalentovani diskografsko-estradni mag (poeta, matematičar, šahista, ekonomista, marketinški stručnjak) je dijete mnogih ulica i kafana, svjedok i stvaralac istorije narodne muzike.

– Snimao sam mnogo, a nikad u životu nisam nudio svoje stihove kao neku robu na pijaci. Snimio sam oko 4.000 pjesama sa mojim potpisom. Sarađivao sa 150 kompozitora i preko 300 pjevača – dovoljno za jedan život. I pjesma je rezultat druženja, atmosfere, saradnje i dogovora. Ako se ne spoje energije, tu ne pomaže i najveća pijaca i najveći honorar. Jednostavno, ne prihvatam da učestvujem na estradnom buvljaku, iako sam ekonomista po struci – svojevremeno je govorio Miodrag.

Na mrežama se, između ostalih, od njega oprostio i Muharem Serbezovski. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending