Pratite nas

Poznati

Ovo je istina o porijeklu Vesne Zmijanac: NIJE ROĐENA U SRBIJI

Published

on

Vesna Zmijanac

Ovo je istina o porijeklu Vesne Zmijanac: NIJE ROĐENA U SRBIJI

Vesna Zmijanac jedna je od najvećih zvijezda bivše države osamdesetih i devedesetih godina. Poznata po tome što je postavila nove standarde na sceni kad su u pitanju nastupi i spotovi. U bogatoj karijeri nanizala je brojne hitove, dosad je izdala 14 albuma, šest singlova i nekoliko kompilacija.

Pored pjevačke karijere pojavljivala se i u nekoliko serija i filmova kao što su: ‘Sok od šljiva’, ‘Kamiondžije 2’, ‘Kamiondžije opet voze’.

Iz braka s bivšim suprugom Vladom Jovanovićem, svojedobno šefom marketinga PGP RTS-a, 1989. godine dobila je kćerku Nikoliju. Ona će po ugledu na majku započeti svoju pjevačku karijeru 2010-ih.

Karijeru je započela 1979. godine singlom ‘Ti nisi čovek koji zna da voli’. Poslije toga je uslijedilo još nekoliko singlova i prvi album 1982. godine. Iste godine se pojavljuje u filmu ‘Sok od šljiva’ i skreće veliku pažnju na sebe. 1985. snima svoj veliki hit ‘Nevera moja’, čiji je autor Miroljub Aranđelović Kemiš, Vesnin bivši suprug.

Svoj prvi pjevački angažman imala je sa samo petnaest godina u kafani u mjestu Bivolje kraj Kruševca. Nakon toga je majka, koja je bila gastarbajter u Austriji, odvodi kod sebe u Beč. Tamo je jedno vrijeme provodila učeći srednjotehničku školu koju nikad nije završila i radeći na pokretnoj traci u jednoj od Siemensovih tvornica. Ni tu se nije puno zadržala, ubrzo se vraćajući u Jugoslaviju.

Rođena je 4. januara 1957. godine u Nikšiću (Crna Gora) gdje joj je porodica (otac Dušan porijeklom iz Siska, majka Kovina porijeklom iz okoline Kraljeva) boravila zbog očevog posla. Kad je imala godinu dana, roditelji su joj se razveli, a ona je odrasla kod bake u prigradskom naselju Kovači kraj Kraljeva. Završila je osnovnu školu u obližnjoj Ribnici i kurs za daktilografkinju.

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending