Pratite nas

Poznati

Evo šta se zapravo događalo na suđenju Halidu Muslimoviću

Published

on

Sonja Bašić i Halid Muslimović

Jučer je nastavljeno suđenje Halidu Muslimoviću u Osnovnom sudu u Prijedoru po tužbi Sonje Bašić iz Australije da joj duguje 90.000.

Na ročištu, koje je počelo u devet sati, saslušani su najprije svjedoci po prijedlogu tužiltelja, među kojima je bio i pjevačev sin Enis Muslimović.

On i Halidova kćerka Lejla Muslimović pozvani su da posvjedoče da su primali novac od Sonje na ime pozajmica njihovom ocu, ali je kćerka folklora izostala sa ročišta uz opravdanje da joj je bolesno dijete.

Nakon što je počelo Enisovo svjedočenje ubrzo se desio skandal. On je na insistiranje Bašićkinog advokata Dragana Tolimira priznao da se sastajao sa Sonjom. Rekao je da je od nje uzimao pare, pa je tada Halid skočio i napustio sudnicu uz riječi “ja ovo više neću da slušam”.

Sudija Sead Hadžić je tada najavio polusatnu pauzu, poslije koje je predviđeno da pjevač ima riječ.

Nastavak ročišta počelo je u 11 sati. Kako je Muslimović prije dva dana rekao, on će svoju odbranu iznositi najmanje tri sata.

Ponovljeni proces protiv Halida po tužbi Bašićeve da joj duguje pare počeo je u utorak 27. februara. Tada je u sudnici između suprostavljenih strana bilo više nego burno.

Naš portal jučer je greškom objavio tekst u kojem je napisano da je Halid iznio dokaze protiv Sonje. To zapravo, ispostavilo se, nije bilo istina. Potvrdili su to svjedoci koji su se našli na suđenju. Ovom prilikom se zbog propusta izvinjavamo gospođi Bašić. (Naj portal)

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending