Pratite nas

Poznati

Porodična tajna Željka Samardžića: KAKO JE JUSUF NURKIĆ POMOGAO MOM UNUKU

Published

on

Željko Samardžić: Foto: Z.K/Grand online

Mostarcu Željku Samardžiću s 30-godišnjom adresom u Beogradu, i danas srce zaigra kada dođe u Hercegovinu.

– Kako mi samo moja Hercegovinu nedostaje. Kada dođem, ne boli me ništa. A, čini mi se, na svakoj drugoj destinaciji svaka koska me boli. To je jednostavno tako. Tamo gdje si rođen, tamo ti je uvijek prijatno. Ali, život tako učini stvari. Ja sam već 30 godina s porodicom u Beogradu. Imam četiri unuka, a najstariji Luka u aprilu puni 19 godina – ponosno priča Samardžić.

Za Luku ima samo riječi hvale. Kaže da je to jedan hrabar momak koji se osmjelio da u četvrtom razredu srednje ode preko bare. Krenuo je put svog “američkog sna”.

– On je odličan košarkaš i ja mu se divim kako je stisnuo petlju i preselio u Ameriku. Kada sam gostovao u Feniksu tada upoznam Jusufa Nurkića. Došao je da uživa na mom koncertu. Ja mu onako usput kažem da je tu moj unuk, da se također bavi košarkom. Sjajni Jusuf mi je odmah rekao “evo moj broj, neka mi se Luka odmah javi”. I uistinu, kada je bio u Atlanti, gdje Luka živi, Jusuf je pozvao njega i njegove prijatelje. Nisam imao riječi kako da mu se zahvalim za to što je učinio. Sretan sam što imam tako divan odnos s mladim i nadasve preuspješnim Jusufom Nurkićem, velikom NBA zvijezdom.

S obzirom na to da je popularni Želja, nastupao u Sarajevu povodom Dana zaljubljenih, otkrio je još jednu porodičnu tajnu.

– Naime, ja sam svoju suprugu Maju prvi put poljubio u Mostaru prije 47 godina upravo na Dan zaljubljenih. Ona me je podsjetila na to a ja ovaj podatak nisam mogao zadržati za sebe – našalio se Željko Samardžić. (Naj portal)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

 

Poznati

Jelena Karleuša: Suosjećam s narodom koji je stradao u BiH, donirat ću novac

Published

on

Jelena Karleuša: Suosjećam s narodom koji je stradao u BiH, donirat ću novac

Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša izrazila je solidarnost s unesrećenima u poplavama u Bosni i Hercegovini te pozvala pratitelje da im pomognu.

– Duboko suosjećam s narodom koji je stradao u BiH! Donirat ću novac, a koristim priliku da pozovem sve da zajedno pomognemo ugroženima jer samo zajedno možemo da ublažimo sav ovaj užas i nesreću – napisala je na Instagramu i podijelila apel Pomozi.ba.

Solidarnost s unesrećenima su pokazale mnoge druge poznate ličnosti. Među njima su Zdravko Čolić, Marija Šerifović, Mirza Selimović, Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica, Milan Pavlović i drugi.

Obilne padavine izazvale su poplave i odrone u dijelovima Federacije BiH. Najgora situacija je u Jablanici, koja je potpuno odsječena, a poplave su pogodile i Konjic, Kiseljak, Kreševo, Busovaču i Fojnicu.

Novac ugroženima možete donirati pozivom na broj 17039, direktno na stranici Pomozi.ba, kao i uplatama na transakcijski račun. Crveni krst u FBiH je također otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namjenski račun 1340011130004680 – ASA Banka d.d. Sarajevo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending