Pratite nas

Izdvojeno

Astronumerolog razotkrio misteriju Dana zaljubljenih: ŠOKANTNI ŽIVOT SVETOG VALENTINA

Published

on

Astronumerolog Zoran Zoki Šumadinac  se oglasio povodom praznika Dana zaljubljenih.

Zoki je obrazložio zašto i kako je nastao današnji praznik i zašto se ne bi trebo slaviti. Kaže da Srbi Dan zaljubljenih trebaju slaviti  12. avgusta na dan prepodobne Mati Angeline Krušedolske.

– Danas je Sv. Prepodobni velikomučenik Trifun. Dan zaljubljenih pravoslavci trebalo bi da slave na dan 12.avgusta kada je sjećanje na prepodobnu Majku Angelinu žena despota Stefana Brankovića. Svoje voli tuđe poštuj – ovo je daleko od toga, slavimo tuđe zaboravljamo svoje. I da smeta mi, jako mi smeta – počeo je Šumadinac i nastavio:

– Valentin je bio vojnik rimskog carstva koji se zaljubio u drugog vojnika i tajno vjenčao sa njim, uprkos zabrani cara Klaudija. Čuvši to Car Klaudije naredio je Valentinovo pogubljenje. Kasnije su ga Katolička crkva i papa Frederik proglasili za sveca. Otuda i naziv sveti Valentin. A sam praznik je počeo da se slavi 1976. godine dvadesetog vijeka u američkoj vojsci kao Dan zaljubljenih.

– I eto sad se ja pitam šta Vi slavite – Dan ljubavi prema istom spolu, slave zaljubljeni parovi koji ne priznaju i koji su protiv istospolnih odnosa. I ko je sad ovdje lud. A ako nešto ne znate, onda provjerite, raspitajte se, nije ružno ne znati, ružno je praviti grešku sa ovcama bezbožništva – zaključio je Šumadinac. (Naj portal)

Izdvojeno

Danas je najveća balkanska zvijezda: Prepoznajete li pjevača s fotografije?

Published

on

Danas je najveća balkanska zvijezda: Prepoznajete li pjevača s fotografije?

Zdravko Čolić danas je jedna od najvećih zvijezda u regionu i pjevač kojeg vole i poštuju sve generacije. Dokaz su uvijek pune arene i sale za koje se traži karta više.

Iako je decenijama na muzičkoj sceni, skandali ga nikada nisu pratili, a malo toga se zna i o njegovom privatnom životu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue Adria (@vogue.adria)

Gotovo nikada ne možemo vidjeti njegove fotografije iz svakodnevnog života. No, na jednoj Facebook stranici objavljena slika iz 1962. godine, kada je Zdravko bio dijete.

Prepoznajete li čuveni bračni par: Napisali su ‘Ti si mi u krvi’, Čola im duguje mnogo

Imao je tada samo 11 godina. A svojevremeno je o svom djetinjstvu pričao da je bilo sretno i da ga pamti po lijepim trenucima.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending