Pratite nas

Dijaspora

Druženje s Matijasom Šmitom u Njemačkoj: KOME ĆE TO ŠERIF PJEVATI NA VJENČANJU

Published

on

U popularnom njemačkom klubu „Play“ nakon duže pauze gostovao je jedan od najpopularnijih pjevača narodne muzike i regiona Šerif Konjević.

Ovo gostovanje uslijedilo je samo par dan nakon objava njegove dvije nove pjesme „Pobjednik“ i „Jedna noć, jedan dan“, koje su za veoma kratko vrijeme postale veoma tražene i slušane na Youtube kanalu i ostalim društvenim mrežama.

Prije nastupa popularnog Šeru u bekstejdžu je posjetio Nijemac Matijas Šmit, koji je svojevremeno na nastupima pjevao neke Šerifove pjesme.

– Šerif je jednostavno legenda narodne muzike, svi ga vole, a njegove pjesme su neprolazne. Ostaju, kako se to kaže, za vijek vijekova – rekao nam je Matijas.

Šerif se obradovao dolasku i susretu s Matijasom, a u Matijasovom društvu bila je i njegova prijateljica Mirjana, koja je kroz šalu rekla Šerifu, da ona želi, da im on pjeva na vjenčanju.

U bekstejdžu bio je i pjevač Mirsad Šerifović Santi, koji se s Šerifom poznaje dugi niz godina, a na nastupima veoma često pjeva Konjevićeve pjesme.

U prepunom klubu Konjević je pjevao svoje najveće hitove, a sa njim je mnogobrojna publika pjevala uglas (Naj portal)

Dijaspora

Prija ne staje: Zakazala dva koncerta u Splitu

Published

on

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović nastavlja nizati uspjehe, a upravo je najavila svoj 19. koncert u Hrvatskoj. Splićanima je malo jedna večer s Aleksandrom Prijović! Regionalna zvijezda je u petak popodne najavila prvi veliki koncert u najvećem dalmatinskom gradu za 9. novembra, a sada je zbog velikog interesa publike dodala i drugi dan – 10. novembra, također u Dvorani Gripe.

Prijović je u petak u Zürichu održala 50. koncert u sklopu uspješne turneje, a samo u Hrvatskoj pjevala je u 17 rasprodanih dvorana. Po pet puta u Areni Zagreb i osječkom Gradskom vrtu, po tri puta u Rijeci i Areni Varaždin i jednom u zadarskom Višnjiku te na taj popis sada dodaje i dva koncerta na Gripama.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending