Pratite nas

Poznati

Optužena za ucjenu, pa se pravda: NISAM KRIVA ŠTO SE PROFESOR ZALJUBIO U MENE

Published

on

Pjevačica, starleta i voditeljica, Ava Karabatić, poznata je po veoma burnom životu. Sada je progovorila o životnoj drami koja ju je i ‘lansirala’ u javnost.

Lascivne poruke

Naime, Ava se svojevremeno našla na sudu zbog optužbi da je ucjenjivala bivšeg profesora talijanistike na zadarskom filozofskom fakultetu. Ona je, navodno, s bivšim dečkom, Špirom Milićem, profesoru prijetila javnom kompromitacijom i objavom lascivnih SMS poruka.

Od njega su tražili 9 hiljada eura za šutnju, dobili su dvije, ali su nastavili s ucjenama.

– Prije 15 godina moja najljepša mladost je prekinuta u 20-oj godini. Više od 7 godina borila sam se protiv sudstva. Bila sam najuzornija studentica filozofskog državnog (naglašavam državnog, jer pametni će shvatiti da nikog bespotrebno ne omalovažavam) fakulteta u Zadru.

Paralelno sam pobjeđivala na izborima ljepote. Jesam li ja kriva što se profesor zaljubio u mene i što sam primala seksualne poruke od dotičnog profesora? Jesam li ja kriva što sam lijepa? Puno puta sam rekla kako bih voljela da sam rođena ružna, jer u mom slučaju ljepota nije bila privilegija već prokletstvo koje mi je uništilo život. Shvatila sam u mlađim danima da se pravda i pravo ne poklapaju, zato dajem podršku Severini da se dite vrati materi. Jer mater je jedna.

– Život nakon tog događaja drastično mi se promijenio. Odlazak na fakultet više mi nije davao osjećaj sreće. Nije lako kada si glavna tema u državi, na svim naslovnim stranama zbog laži, a onda moraš skupiti snage za koju u tom trenutku niti ne znaš da postoji i krenuti dalje. Svi ti pogledi studenata… Moja usmena odgovaranja postala su mnogo teža jer su profesori vidjeli prijetnju u meni, a bili su dobri s kolegom profesorom s kojim sam vodila slučaj (čast izuzecima koji su zaista bili divni).

Teret na plećima

Uz sav teret, čija leđa jedne dvadesetogodišnjakinje mogu podnijeti, uspjela sam se izboriti, položiti sve predmete i danas sam s ponosom profesorica talijanskog i latinskog jezika. Medijima plavuša, starleta, reality zvijezda, manekenka, ali sebi; prvenstveno – čovjek’, napisala je Ava na Facebooku.

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending