Pratite nas

Poznati

Olja Bajrami mijenja sve iz korijena: UZ NOVI ALBUM I NOVI MENADŽER

Published

on

Nakon višegodišnje pauze Olja Bajrami objavit će novi album. Pjevačica rođena u Doboju poznato je ime ljubiteljima narodne muzike, a u subotu će publici pokloniti četiri pjesme i spota sa novog albuma koji se zove „Srce čelika“.
„Dijagnoza“, „Vodi ga“, „Mala lomi“, „Mlada i luda“ nazivi su novih pjesama koje će sigurno vrlo brzo naći put do ljubitelja narodne muzike i pjevat će se širom Balkana i Evrope.

– Na neki način ovo je moj veliki povratak. Nekoliko godina sam napravila pauzu u objavljivanju pjesama, medijski nisam bila prisutna i samo sam nastupala. Došlo je vrijeme za novu Olju Bajrami i povratak na velika vrata. Okupila sam odličnu ekipu saradnika. Moje nove pjesme potpisuju Saša Lazić, Jelena Trifunović, Goran Ratković Rale, Šejla Zornić, Belma Sakić i mnogi drugi. Imam svog favorita, ali sačekat ću da publika izabere pa da vidim jesam li bila u pravu – kaže Olja Bajrami.

Bajrami je prve nastupe imala u Tuzli. Određeno vrijeme je nastupala sa Janom i Halidom Muslimovićem, a svoju prvu pjesmu „Pola Balkana“ objavila je 2012. godine. Tekst, muziku i aranžman ove pjesme, koja je ubrzo postala hit, potpisuju Saša Lazić i Damir Handanović. U nastavku uspješne karijere snimila je dvadesetak pjesama, među kojima i nekoliko dueta.

– Muzika i pjesma su moj život. Sigurno da sam mogla napraviti više u karijeri, ali nikad nije kasno. Dolazi moje vrijeme. Posložila sam sve stvari u životu i karijeri i sada idem maksimalno da napravim mnogo više. U tome mi je velika podrška najbolji prijatelj, hitmejker Saša Lazić. Tu je i moj novi menadžer Ivan iz Švicarske koji je na estradi poznat po nadimku Garo. Njega sam upoznala preko dragog kolege Anida Ćušića.

– Jednostavno, kada sam se odlučila za korak naprijed znala sam da mi je potreban menadžer koji će biti uz mene. Garo je čovjek koji vidi veliki potencijal u meni i kojeg svi na estradi vole i poštuju. Ivan se zauzima za svog pjevača ozbiljno i otvara mnoga vrata.

Menadžer Ivan zvani Garo

Uz dobrog menadžera, dobru pjesmu i kvalitetan rad uspjeh je neminovan – zaključuje Olja Bajrami koja posljednjih godina živi na relaciji Tuzla – Novi Sad.

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending