Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Zavide joj i dvaput mlađe: ŽENA IDEALNIH PROPORCIJA, A IMA 59 GODINA

Published

on

Slavna manekenka koja je proglašena ženom idealnih proporcija i dalje izgleda zanosno i mnogo mlađe žene joj mogu pozavidjeti na besprijekornoj liniji, a kao “tajnu” svog mladalačkog izgleda ističe svakodnevne rituale kojima brine o zdravlju i izgledu.

Nije oduvijek bila zadovoljna sobom i priznala je jednom prilikom da je bila zavisna o šećeru i kafi, da se loše hranila i nije dobro spavala.

“Svejedno sam se debljala. Nisam imala energije i bila sam bez ikakve inspiracije”, priznala je tada.

Danas su stvari znatno drugačije.

“Budna sam, vitalna, nadahnuta i uzbuđena zbog novog dana”, priznaje manekenka, koja otkriva da mobilni telefon koristi samo kada mora, a ne zbog društvenih mreža.

Svakog jutra pije flašu vode s iscijeđenom limetom i četvrtinom kašičice morske soli, koju uveče pripremi. Konzumira maču od ovsenog mlijeka i deset minuta sjedi na suncu, a uz to praktikuje jogu koja se pokazala kao izvanredna jutarnja vježba.

Redovno i trenira, jer voli da se kreće, pa je aktivna u planinarenju, vožnji bicikla, plivanju, jogi… I ne vježba da bi imala lijepo izvajano tijelo, već zbog toga što vjeruje da su vježbanje i disanje važni za fizičko i mentalno zdravlje. Redovno odlazi i u saunu, za koju kaže da ju je preporodila.

Ima svoj lični brend zdrave hrane “WelleCo”, koji je pokrenula 2014. s doktorom Simonom Laubšerom, pa redovno jede i jedan od svojih omiljenih proizvoda – “super eliksir”. Pije ga ujutru, nakon njega uzima nešto lagano, a hranjivo, kao što su kokosov jogurt, čija puding, voće s maslacem od proklijalog badema… A potom slijede dodaci ishrani za kosu, kožu, imunitet. Napominje da je njena ishrana većinom veganska.

Veče nakon napornog poslovnog dana završava tako što sat vremena sjedi u prenosivoj infracrvenoj sauni “Therasage” tokom čega obavlja i piling tijela. Na kraju slijedi hladna kupka, za koju ističe da je odlična za poboljšanje imunog sistema, a tuširanje hladnom vodom redovno savjetuju i ljekari. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

Proglašeno najbolje suho meso na svijetu, među deset najboljih je i ono iz BiH

Published

on

Proglašeno najbolje suho meso na svijetu, među deset najboljih je i ono iz BiH

Popularni gastro vodič Taste Atlas nedavno je objavio popis najbolje ocijenjenih suhih mjesta na svijetu.

Prva tri mjesta zauzele su različite varijante španske šunke Jamon Iberico ili Iberski pršut. Riječ je o sušenom svinjskom butu proizvedenom u Španjolskoj i Portugalu, na Iberijskom poluotoku.

Smatra se glavnim jelom i portugalske i španske kuhinje. Podvrste zavise od vrste svinje od koje se prave.
U top 10 su i italijanski Prosciutto di Parma i Prosciutto di San Daniele kao i portugalski Presunto do Alente.

U top deset se našlo i suho meso iz Bosne i Hercegovini, kao i pršut iz Crne Gore.

Za meso iz naše zemlje navodi se da je to specijalitet koji se pravi soljenjem, sušenjem i dimljenjem govedine na hrastovoj vatri. Meso ne bi trebalo da bude previše suho, a za pravilno pripremanje jela potrebna je posebna vještina i znanja

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending