Pratite nas

Zanimljivosti

Sjećate li se Nizame Al Raise, bosanske gatare, kojoj je muž otkinuo pola uha: ŽIVA SAM, IMAM 4 „UHETA“, ALI NEMAM NOGU

Published

on

Oko 40 godina je samozvana iscjeliteljka Nizama Al Raisa, kao vidovnjakinja i gatara, pomagala narodu i to zamislite skoro nepismena žena – liječenjem uz pomoć Kur'ana. U jeku najveće euforije, kada je čak imala i svoje radijske i TV emisije, početkom ovog vijeka njoj se nije moglo proći ispod 300 do 500 eura za samo kraći razgovor i eventualni dogovor za tretman kod „Kraljice Balkana“, kako je tada sebe prozvala.

Nizama je dugo vremena živjela i radila u okolini Srebrenika, a onda se preselila u Brčko, gdje i danas, doduše manjim intenzitetom, radi s klijentima. Oboljela je od šećerne bolesti, koja je na nju ostavila vidnog traga. Zbog „podivljalog“ šećera, ljekari su joj amputirali nogu.

„Priča se da nemam uha, a imam oba i dobro čujem. Ali, nažalost, nemam jednu nogu – kazala nam je u veoma neprijatnom telefonskom razgovoru Nizama Al Raisa, nakon to smo je podsjetili na novinska pisanja od prije desetak i više godina, kada su objavljeni članci da joj je muž odsjekao pola uha, nakon što je uhvatio sa švalerom u porodičnoj kući.

Najmanje što smo očekivali su psovke od žene koja se predstavlja i kao iscjeliteljka koja uz pomoć Kur'ana pomaže ljudima, ali pretrpili smo salve uvreda, prijetnji i psovki koje ne možemo prenijeti našim čitateljima. Uistinu su vulgarne i proste. Nizama je zapjenila i nije birala riječi kojima vrijeđa novinara, dodajući da teško živi nakon nesreća koje je preživjela (krađa novca, sukobi sa sestrom Merimom koja takođe živi u Brčkom i bavila se gatanjem, bračni problemi, ali i sukobi sa klijentima koje je prevarila, zbog čega je u nekoliko navrata bila u jako nazgodnim situacijama.

Bilo kako bilo i bez obzira na Nizamino prostačko ponašanje, ona nam je u video snimku pokazala da ima oba uha, ali nije željela da otkrije da li je uz pomoć „estetičara“ vratila u prvobitno stanje svoj slušni organ. Ona i dalje negira da ima sestru Merimu, koja je za nju odavno „umrla“. A upravo ta sestrinska netrpeljivost je, po svemu sudeći, i bila presudna da u javnost dospije priče o Nizaminom uhu.

Naime, na svaki spomen magične Merime, Nizama kao da dobije osip i brčansku vidovnjakinju počne nazivati prevaranticom i neznalicom. Na te priče Merima odgovara – pitajte Nizamu gdje joj je polovina uha?

Prema toj priči, Al Raissa je ostala bez polovine lijevog uha. Zubima joj ga je otkinuo, sada već bivši suprug, kada ju je našao sa ljubavnikom u porodičnoj kući. Nizama je završila na tuzlanskoj hirurgiji, gdje su joj pokušali spasiti ostatke uha, a suprug se više nikada nije vratio u porodično gnijezdo.

Tragom ove informacije pokušali smo ostvariti kontakt sa srebreničkom gatarom. Nizama nije dozvolila da slikamo oba njena uha, ali nam je u dužem telefonskom razgovoru ponudila svjedoke, koji su tada horski za portal „aura.ba“ odgovarali na njena pitanja.

“Narode, imam li ja dva ‘uheta'”, upitala je Nizama svoje svjedoke.

“Imaš”, odgovoriše oni.

“Ljudi, je li ja imam četiri ‘uheta'”, nastavlja pitati Nizama.

Prisutni odgovoriše da ima, mi s ove strane telefonske žice, priupitasmo:
“Kako četiri uha”, a ona će:

“Ja imam i četiri oka. Sve mogu da vidim, čujem i uradim! Ja sam, dragi gospodine vještica. Krv pijem kao vino. Slađa mi je od vina“, hvalila se Nizama i obećala da će se sa našim urednikom sresti negdje u četiri oka.

Puštajući zastrašujuće krikove i neartikulisane glasove, vjerovatno želeći da ostavi utisak da je vještica i čarobnica, Nizama je našem uredniku poručila da će mu dolaziti u snove i od života napraviti pakao.

“Ako nikada nisi imao posla s vješticama, sad ćeš imati”, poručila je.

Nizama je jedno vrijeme „harala“ medijima u regiji i nakon što su joj lopovi iz kuće u aprilu 2018. godine u naselju Cerik ukrali oko 115.000 eura. Tada je podignuta optužnica protiv E. B. (29) iz Sarajeva i A. M. (34) iz Brčkog. Optuženi su se bijelim “audijem” dovezli pred nekadašnji salon namještaja koji je Nizama preuredila u luksuzni stambeno-poslovni prostor. E. B je razbio staklo na vratima prostorije u kojoj su se nalazili pretinci, a u kojima je proročica čuvala novac. Za to vrijeme A. M. je imala ulogu da bude ispred objekta i pažljivo gleda da neko ne naiđe.

Kada su uzeli plijen, zajedno su vozilom pobjegli u pravcu Tuzle. Brčanski istražitelji, u saradnji s kolegama iz drugih kantona, pokrenuli su veliku istragu koja je trajala više od tri mjeseca. To je, na kraju, rezultiralo rasvjetljavanjem spektakularne pljačke i identifikacijom lopova. Interesantno je da su istražioci čak uspjeli da pronađu ukradeni novac, i to do posljednje marke, koji je vraćen Nizami.

Veliko bogatstvo Nizama je stekla na tuđim mukama – proricanjem sudbine i navodnim liječenjem. Ona je, između ostalog, reklamirala nadljudske sposobnosti gostujući u emisijama koje su u ponoćnim terminima emitovale lokalne televizije. Neki od tih nastupa trajali su i po više od dva sata, sve dok to Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) nije zabranila. Proročica se tu nije zaustavila pa je nastavila da se reklamira na društvenim mrežama. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending