Pratite nas

Poznati

Šerif Konjević o nasljednicima: JOŠ NISAM ČUO NEKOGA KO BI ME MOGAO ZAMIJENITI

Published

on

Pjevač Šerif Konjević važi već godinama za jednog od najboljih vokala kada je u pitanju narodna muzika, ali se još uvIJek nije pojavio neki mladi pjevač koji može da ga naslijedi. Na pitanje – ko bi je njegov nasljednik odgovara:

„To je teško pitanje. Svim pjevačima koji se bave ovim poslom i koji imaju emociju u glasu i koji žele da budu neko koga će ljudi slušati bih poručio isto – moraju da više da se bore. U svakom poslu moraš da budeš borac, ne samo u muzici. To mora trajati, mora se raditi na tome. Auto ne ide bez goriva i ni mi ne možemo funkcionisati ako ne uzimamo ono što nam treba – rekao je on.

Uprkos tome što mnogi pjevači izvode njegove pjesme na nastupima, ali i u muzičkim takmičenjima, Šerif kaže da još uvijek nije vidio svog nasljednika u nekom mladom pjevaču.

„Bilo je nekih naznaka za nasljednika, ali…Dikcija je čudo, učio sam od najboljih na svijetu. Uvijek svima govorim: „Pjevaj onako kako pričaš“. Oni mene neće da shvate – zaključuje popularni Šera. (Naj portal)

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending