Pratite nas

Zanimljivosti

Tajne, skandali, laži i prevare koje su šokirale svijet: Zabranjena ljubav, krađe izbora, zaštićeni pedofil i nikad prežaljena princeza

Published

on

 Moć tajni i laži može stvoriti ili uništiti osobu i njenu reputaciju. Najveće karijere koje su izdržale test vremena mogu se u trenutku srušiti kada pogrešna osoba sazna pravu informaciju – ili bude prava osoba koja sazna pogrešnu stvar. Od pojedinaca koji su vodili skandalozne živote do bezazlenih poteza koji su izazvali najveće tračeve, ovdje otkrivamo sve vrste šokantnih trenutaka u istoriji. I dok su neki od najutjecajnijih ljudi u istoriji uspjeli da izbjegnu greške koje bi ih koštale reputacije i karijere, neki od njih će zauvijek biti zapamćeni po skandalima

Smrt voljene princeze

  1. avgusta 1997. godine, svijetom se proširila vijest o stravičnoj nesreći koja se dogodila duboko u pariškoj noći. Crni Mercedes koji se velikom brzinom kretao oteo se kontroli kod Place d`Alma nadvožnjaka i zabio se u zid tunela ubivši vozača i dvoje putnika na zadnjem sjedištu.

Velika Britanija se probudila uz vijest da je Diana, princeza od Walesa, mrtva. Pored nje su bili njen prijatelj Dodi Fayed i njihov vozač i zamjenik šefa obezbjeđenja u Hotelu Ritz Paris, Henri Paul. Poznata kao Kraljica Srca, miljenica javnosti i pobornik dobrotvornih organizacija, smrt Diane uništila je naciju.

I dok je svijet pokušavao da se pomiri s vijestima da je princeza mrtva, počele su da se pojavljuju uznemirujući detalji prije njene smrti. Glasine da su ih progonili paparaci i da je vozač Mercedesa bio pijan počele su da uzbuđuju svjetsku javnost.

Tuga za izgubljenom princezom okovala je svijet, a milioni su se upisali u knjigu žalosti, a neki su čak otputovali do njenog doma u Kensington Palaceu da odaju počast u vidu buketa, bilješki, i drugih simbola.

Cvijeće se gomilalo, ali plima tuge nije jenjavala iako većina onih koji su tugovali nikada nisu sreli ženu koju oplakuju.

U početku je odgovor kraljevske porodice izgledao prigušeno, iako je u stvari bio u skladu s protokolom koji seže daleko u prošlost. Tek kada se kraljica pojavila u javnosti, talas mišljenja se preokrenuo i do trenutka kada je princeza sahranjena 6. septembra 1997. godine, kritike na račun kraljevske porodice postale su mnogo slabije.

U godinama koje su došle nakon ove tragedije, pojavio se ogroman broj teorija zavjere, neke čudnije od drugih. Priroda nejne veze s Fayedom bila je analizirana u jezivim i sitnim detaljima.

Zvanična istraga o nesreći odbacila je sve zavjere i odlučila da je smrt Diane i Fayeda uzrokovana grubim nemarom vozača Paula, koji je bio pijan za volanom, i paparaca koji su jurili Mercedes; također je navedeno da žrtve nisu bile vezane pojasevima u trenutku nesreće.

Više od dvije decenije otkako je otpraćena na vječni počinak, Diana je i dalje izuzetno popularna ličnost, voljena širom svijeta. U svoje vrijeme istovremeno obožavana i demonizirana, i na kraju žrtva neutažive gladi za tračevima i skandalima, postala je ikona i trajni sibol najveće cijene koju neki moraju platiti za modrenu celebrity kulturu.

 Režiser silovatelj

Roman Polanski se 1977. godine izjasnio krivim po optužbi za nezakonit seksualni odnos sa maloljetnicom, kao dio sporazuma o priznanju krivice nakon incidenta sa 13-godišnjom djevojčicom u kući Jacka Nicholsona.

Polanski je tada saznao da će se suočiti sa zatvorskom kaznom, pa je pobjegao iz SAD-a. Više od 40 godina kasnije, on je i dalje u bjekstvu, ali je zaštićen od izručenja statusom francuskog državljanina, nastavio da živi i radi u Evropi.

Iako je uhapšen 2009. godine u postupku izručenja, takvi potezi su uvijek propadali zbog pritiska i protesta velikih holivudskih igrača i evropskih vlada.

Samantha Feimer, žena u središtu optužbi protiv Polanskog, javno je govorila o sopstvenom iskušenju i svojoj želji da se stvar ostavi na miru. Do sada joj se, međutim, želja nije ostvarila.

 Predsjednik ropkinji napravio šestero djece?!

To je priča kao stvorena da se prepričava vijekovima nakon smrti njenih glavnih aktera – priča o udovcu i misterioznoj ženi. Treći američki predsjednik Thomas Jefferson ostao je udovac 1782. godine i do kraja života je ostao neoženjen.

Međutim, često je bio viđen u društvu Sali Hennings, mlade ropkinje koja mu je, prema istoričarima, rodila šestero djece. Nakon Jeffersonove smrti, nejgova kćerka Martha, dozvolila je Sali da živi kao slobodna žena sve do svoje smrti.

 Skandalozna pobjeda

Kada je George W. Bush preuzeo dužnost predsjednika SAD-a 2001. godine, neki su tvrdili da on uopšte nije trebao biti u Bijeloj Kući. Na Floridi, konfuzija izborne noći rezultirala je jednom od najmanjih margina pobjede ikada zabilježenih, s Bushom koji je pobijedio s tek 900 glasova.

Usred izvještaja o neregularnostima glasanja, tehničkim problemima na biračkim mjestima i tvrdnjama o namještanju izbora, došlo je do mukotrpnog ručnog ponovnog brojanja glasova.

Rezultat je bila prednost manja od 1%, ali opet dovoljna da Busha odvede do pobjede, iako ni blizu dovoljno da ućutka one koji su mjesecima kasnije protestovali i tvrdili da se radi o očiglednoj krađi izbora. (Najportal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending