Pratite nas

Zanimljivosti

Kažu da su tako spasili brak: ZBOG NJEGOVOG HRKANJA SPAVAJU U ODVOJENIM SOBAMA

Published

on

Krize u braku vremenom gase i ljubav i strast, što se progresivno pogoršava razdvajanjem. Međutim, Sijena i Džordž su ovo uradili da bi spasili svoj brak i mogli oboje da uživaju u prijeko potrebnom vremenu za spavanje.

Sijena se godinama mučila da zaspi kraj svog muža zbog njegovog hroničnog hrkanja. Džordž je objasnio da je Sijena na sve načine pokušavala da mu skrene pažnju da prestane, ali ni gurkanje ni prevrtanje po krevetu nisu pomagali na duže staze.

„Pa smo pomislili: “Znaš šta? Imamo pet spavaćih soba, mogli bismo i da ih iskoristimo”. Dakle, ona spava u jednoj, ja spavam u drugoj. Svi zadovoljni. Dobro se naspavamo – govori Džordž.

On je bio taj koji je insistirao na nekonvencionalnom rasporedu spavanja koji je njihov brak učinio jačim nego ikad.

„Imamo zdravu vezu, mnogo se volimo. Ali da, u osnovi spavamo u odvojenim sobama jer je to bolje za naš brak, bolje je da se svi dobro naspavaju. Budimo iskreni, ne želim da me budi svakih 10 sekundi ako hrčem ili da me ona probudi govoreći: “Ustani”. Znate na šta mislim? Nema potrebe. Samo spavajte u odvojenim spavaćim sobama i to će biti zdrav brak.

Oni su svoje iskustvo podijelili na društvenim mrežama, te su im se mnogi parovi koji imaju identičnu situaciju javljali u komentarima.

„Ljudi koji ne spavaju u odvojenim sobama ne znaju šta im nedostaje – napisala je jedna osoba.

„I moj muž i ja spavamo u odvojenim sobama iz istog razloga. I srectni smo – kaže druga žena.

„Moji deda i baka su bili u braku skoro 70 godina i nikada nisu spavali u istom krevetu, imali su sedmoro djece. Moj djeda je govorio, nije važno spavanje, već kakvi smo jedno prema drugome kada smo budni – glasio je još jedan komentar.

„Moj muž i ja smo zajedno 14 godina u braku 10, čak ni ne živimo u istoj kući – na istom smo imanju. Imamo 2,5 hektara zemlje. Lijepo je, on ima malu kuću u kojoj spavaju on i dva naša psa, a ja spavam u glavnoj kući, ali svo vrijeme provodimo zajedno, samo spavamo odvojeno. Doduše, ponekad drijemamo u krevetu ovog drugog u zavisnosti od toga gdje se družimo – podijelila je jedna žena recept za sretan brak. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending