Pratite nas

Zanimljivosti

Ljudska priča s granice: DRAGANA IZ HRVATSKE JAVNO SE ZAHVALJUJE BOSANKI MERIMI

Published

on

Na Facebook stranici Granični prijelaz Maljevac objavljena je emotivna poruka koju je njihova pratiteljica Dragana uputila Merimi, pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine koja radi na GP Izačić.

Dragana je napisala, između ostalog, kako je pri povratku kući s poslovnog puta, s vozilom ostala u kvaru kod Gospića. Kako je bio vikend i već dosta kasno, greškom njenog osiguranja i vučne službe umjesto prema jugu, prema Dubrovniku, odšlepali su je oko pola noći na granični prijelaz Izačić. Skroz u suprotnom smjeru.

“Vozilo u kvaru, noć, gluha doba već, ja pješke trebam prići dvije granice, samo da se dokopam BiH i tu ću već nekako čekati jutro da moji dođu po mene. U šoku od svega, noć je, sama sam negdje gdje nemam nikog svoga, granični policajci me puštaju da prođem granice i čekam do jutra barem na svjetlu kod njihovih kućica”, piše ona i otkriva da tu upoznaje Merimu.

U svemu tome, večernja smjena BH granične policije i jedna divna žena na smjeni, koliko se sjećam zove se Merima, vidjeli su da nešto nije u redu. Prišla mi je, saslušala što se dogodilo i pozvala unutra kod sebe.

Tu sam se zgrijala, žena me tješila cijelo vrijeme, donijela kavu, bila uz mene do jutra i ohrabrivala kako će sve biti dobro.

Ovim putem joj samo još jednom želim reći hvala, možda će pročitati ona ili neko ko je poznaje.

“Ovim putem joj samo još jednom želim reći hvala, možda će pročitati ona ili neto ko je poznaje. Hvala gospođo Merima, prema meni ste bili kao majka, pokazali ste mi kako dobrota nema granica i da još ima dobrih ljudi koji pomažu u nevolji potpunim strancima.”, napisala je Dragana.

A, GP Maljevac javlja da se danas javila i Merima!

“Evo i ja da se javim, da vam se zahvalim na ovim željama. Ja sam za gospođu Draganu učinila što bi učinio svaki normalan čovjek. Sve što nekome učiniš nisi to učinio njemu nego sebi. Hvala vam svima i da ste živi i zdravi. Pozdrav za Draganu, ko zna možda se opet sretnemo, ali nekom boljom prilikom.” (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending