Pratite nas

Zanimljivosti

Komična scena u zelenari: GOSPODINE, MENI TREBA PAPRIKA „KURTONKA“

Published

on

Sezona je pripremanja ajvara pa domaćice u šabačkom kraju obilaze pijace i markete u potrazi za kvalitetnom i jeftinijom paprikom. Jedna Šapčanka tako je nedavno nasmijala sve u marketu tražeći od prodavca “onu najbolju za ajvar”…

Ovu urnebesnu scenu prepričao je prodavac koji radi baš na sortiranju voća i povrća.

„Gospođa je izvjesno vrijeme razgledala policu sa povrćem i onda, snebivajući se, pozvala me je i pitala da joj pomognem. Rekoh joj:”šta treba, izvolite” , a ona se onako nasmija pa mi kaza: “sramota me da izgorovim, ali vidim da nemate tu papriku koju tražim, pa sam htjela da pitam da li ćete je nabavljati” – prepričao je prodavac pa nastavio:

„Ja prebiram po glavi, da l je neka ljuta, “somborka”, šta li, kad ona pita:

“Kupila bih kurtonku, ona je, kažu, najbolja za ajvar. Ne mogu čak na pijacu da idem”.

E ni sam ne znam kako sam se uzdržao da ne puknem od smijeha! Šta da joj kažem, bogte, pa nije to prezervativ! – smije se prodavac koji je insistirao na anonimnosti jer je, kaže gospođa je bila fina, ali, koliko je mogao da procijeni, “ta nikad prije nije ajvar pravila”!

„Ispravio sam je uljudno, mislila je na sortu paprike “kurtovku” i ona se nasmija, ali i nekoliko ljudi koji su tu bili blizu…- smije se naš sagovornik i odmahuje rukom.

Od kurtovke se zaista pravi najbolji ajvar. Nekada je bila veoma rasprostranjena, naročito a starije domaćice pričaju da je veoma “mesnata”, dobro se peče i kako ajvar pripremljen od ove paprike ima prelIJepu crvenu boju i prvoklasni ukus. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending