Pratite nas

Poznati

Ostvaruju se dječački snovi: DINČIJU SE SMIJEŠI OSKAR ZA HIT “GODINE SU SAMO BROJ”

Published

on

Irdin Dinči poznato je estradno ime na našoj muzičkoj sceni, a nakon saradnje sa hitmejkerom Banetom Vasićem stekao je simpatije publike u Srbiji i Crnoj Gori.

Naime, njegova pjesma “Godine su samo broj”, za koju je muziku i aranžman uradio Bane Vasić, dok je tekst pisao Vlado 013, je osvojila srca publike širom regiona.

Na taj način Irdin Krnjić, estradnog imena Irdin Dinči, ostvario je svoj dječački san. I kolege i saradnici imaju samo riječi hvale za ovog rođenog Zeničanina, koji već godinama živi i radi u Švicarskoj.

„Dinči je pravo osvježenje na muzičkoj sceni u regionu. Po stilu i ponašanju je veoma savremen, ali prirodan na sceni i na najbolji način prenosi emociju i energiju na publiku. Specifično je to što je veoma uspješan u medicini, a vjerujem da će tako biti i u muzici. Pjesma “Godine su samo broj” mu je baš “sjela”. Ona je u izvornom obliku bila rumba, međutim kada smo je snimali odlučili smo da bude dvojka u stilu “Južnog vetra”. Videozapis će biti sniman na Skadarliji za koju sam posebno vezan, jer sam tamo počeo svirati kada sam imao 16 godina – kaže Bane Vasić.

Potvrda Irdinove velike popularnosti u Srbiji je poziv na Oskar popularnosti, koji će biti održan u beogradskom Domu sindikata. Dinčijeva pjesma “Pobjednik sam ja u svemu”, koju potpisuje Dilvad Dado Felić prošla je također veoma zapaženo.

Dinči nije zaboravio svoju rodnu Zenicu i nove pjesme će, uz Beograd, snimati u gradu čelika.

„Dogovorio sam saradnju sa Merhadom Muračevićem u čijem studiju ću snimiti pjesmu “Pjevaj sine”, za koju je tekst napisala Sanela Kopić. Ponosan sam na svoj rodni grad i podršku koju dobijam iz Zenice. Nadam se da ću nove pjesme uskoro promovirati u Zenici, ali i da ćemo zajedno pjevati i družiti se u nekom prikladnom ugostiteljskom objektu – kaže Dinči.

Merhad Muračević prije šest godina otvorio je studio u Zenici i od tada je sarađivao sa brojnim poznatim muzičkim imenima iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore…

„Radujem se svakom uspjehu svojih sugrađana. Zenica je uvijek bila poznata po dobrim pjevačima narodne i zabavne muzike, ali i muzičarima. Dinči je posljednjih mjeseci skrenuo pažnju na sebe i vjerujem da ćemo sa pjesmom “Pjevaj sine” nastaviti sa uspjesima. U novembru Dinči dolazi u Zenicu i pjesma bi trebala biti pred publikom početkom naredne godine – otkriva Muračević. (Naj portal/D.Zeba)

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending