Pratite nas

Zanimljivosti

Čak 61 odsto ih je potvrdilo da im baš to treba: PRAVILO „6 MINUTA“ ĆE POTPUNO PROMIJENITI VAŠE INTIMNE ODNOSE

Published

on

Kaže se da je svaki početak težak. Iako će se većina složiti da je ta tvrdnja istinita, ona ne važi i za početak ljubavnog odnosa. Naime, novopečeni parovi ne mogu skinuti pogled jedno s drugoga i stalno se trude kako bi jedno drugo usrećili.

Svakodnevno njeguju leptiriće koje osjećaju u stomaku, a zajedničko vrijeme smatraju neprocjenjivim. Neki se toliko zaljube da vide samo ono najbolje u svom partneru, a neki kroz svoje partnerstvo rastu kao osobe.

Jedna od najvažnijih stvari na početku veze svakako je dobar seks. Strastvene aktivnosti među čaršavima toliko su dobre, svaki je dodir uzbudljiv, a za intimno uživanje novopečeni parovi uvijek nađu vremena. Nakon napornog dana seks je odmor, a ne dodatna obaveza, a boli me glava rečenica je koja novim ljubavnicima neće pasti na pamet.
Šta kad seks padne na listi prioriteta

Međutim, sve što je lijepo kratko traje, barem što se tiče seksa. Kad se zaljubljenost pretvori u ljubav i kad se stvore nešto dublji osjećaji, seks pada na listi prioriteta, a ljubav postaje više razgovor, podrška i povjerenje. To za dugogodišnje partnere može predstavljati problem, a nedostatak seksa može čak rezultirati i nepopravljivim problemima, ponekad i raskidom.

Ako vam je nakon godina odnosa ponestalo strasti i inspiracije, a svjesni ste da je seks osnovni dio ljubavnog odnosa, tu je rješenje koje ne košta ništa, vrlo je jednostavno izvedljivo, naučno potvrđeno i radi u službi obostranog zadovoljstva.

Seks omogućava fizičku i psihičku povezanost partnera, pa treba intervenisati ako primijetite da ste ga zanemarili. Stručnjaci tvrde da to možete da učinite pomoću pravila „šest minuta“, koje bi moglo spasiti vaš seksualni život. Ne samo spasiti, napominju, nego ga podići za nekoliko nivoa i učvrstiti vaš odnos.

U šest minuta do seksa kao na početku veze
Sex Information and Education Council of Canada objavili su istraživanje koje pravilo „šest minuta“ navodi kao najbolji, a istovremeno najjednostavniji način popravljanja seksualnog života. Ono uključuje predigru koja traje šest minuta. Bilo da vi pružate zadovoljstvo partneru ili on vama, predigra od šest minuta ključ je dobrog seksa, govori istraživanje.

Bez obzira na to da li se radi o oralnom seksu, strastvenim dodirima ili ljubljenju i bez obzira na to hoćete li tih šest minuta podijeliti na oba partnera, seks nakon tog vremenskog intervala biće puno bolji i prijatniji, piše Zadovoljna.hr.
Istraživanje je sprovedeno na 1.500 Kanađana koji su rekli da im je upravo šest minuta potrebno kako bi se opustili i uživali u seksu.

Čak 61 odsto žena je potvrdilo da im je potrebno barem šest minuta predigre da bi uopšte mogle da dožive orgazam, a 55 odsto muškaraca potvrdilo je da im je seks bio puno bolji ako su im partnerke prije seksa ponudile šest minuta dodatne pažnje.

Isto važi i za aktivnosti nakon seksa. Zadovoljeno su se osjećale one žene koje su muškarci mazili barem šest minuta nakon seksa.

Ako ste upali u rutinu, sada znate jednostavno i besplatno rješenje koje bi moglo da unaprijedi vaš seksualni život, a možda ga čak i vratiti u zlatno doba početaka vaše veze. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending